2009. július 21., kedd

Update Prezsmerről

A teljes csapat átért az igen forgalmas Brassó- Sepsziszentgyörgy főúton, és most a prezsméri vártemplom parkjában falatozik. Itt válunk ketté: 15 ember 3 autóval előre indul az iszapvulkánokhoz tábort verni, a csapat másik része a két Audival kísérve nekivág az esti + éjszakai bringázásnak, Nehoiu-Berca-Iszapvulkánok irányába. A kaland addig tart, amíg az autók visszatérnek utánunk, a táj amúgy gyönyörű, alig van forgalom.
Kétóránként újjabb frissítés.

8 megjegyzés:

nyolcperhusz írta...

Felüdülésképpen :-))

Óda a pedálozókhoz

Szegényembernek lova-
mit lova: karcsú Jaguárja,
vasvázas velocipédből kibújt,
pillangóskerekű modern kerékpár -
téged illet most a dícséret !
Úgy összenősz a rajtad szuszogva lovaglóval,
mint hajdan az embertestű kentaur,
mikor hódítani indult a placcon.
Nekem még ósdi kerékpárom volt,
azzal vettem a kanyarokat, mint egy
istenkísértő, de legalábbis
ludakat a porban szétrebbentő
poros suhanc.
Akkor még autót ritkán láttunk,
de a culorrépa-melaszt fuvarozó
vontatónak utána lehetett kapaszkodni,
s micsoda istenverte hajcihő volt az
a rücskös makadámon!
De az igazi az volt mégis,
az erőpróba,
a szomszéd faluba saját erőből
átkerekezni, kíséret nélkül.
Áldott legyél, foltozott gumibelső
és Schaller,
még ha pokolba kívántuk is az
út széle mellett a szerelést,
( bár az udvarokon
kedvünk tellett benne ).
Atlétakarokat, lovaglóizmot,
spongyaként táguló tüdőt kaptunk
általad, ki kezdeti röpködésünket
segítetted pörgetett kerekeiddel,
hajdani kerékpár.
Most már sok-sebességes gépek
kúsznak fel a hegyoldalon,
ahol harapnivalóbb a levegő,
s jobban esik zacskóból
a szalámi, a fasírt.
Sokáig kerekezz még,
megokosódó emberiség -
fontosabb találmány ez,
mint az atrombomba !
Te légy üdvöz és szerencsés,
szelíd felebarátom,
ki nem embertársad hátát, hanem a
pedált nyomod !

Kiss Benedek

Névtelen írta...

Zofika ,,csak bird ki es batran meny tovabb''[edda]Nyomjad a pedalt mig robog a gep.Milio puszi a tavolbol.

bicadrukker írta...

Követem a térképet, hihetetlen az iramotok. Örvendünk a villámbeszámolóknak, s várjuk a fotókat. Nándi és Robi mindenkit üdvözöl. Megvan-e még a csónak? :)

oregbicajos írta...

Bizony a mai "adag" sem amatoroknek valo.
Igazi profik vagytok !!!

Névtelen írta...

uzenem Sondornek h egyen nyugodt lelkiismerettel annyit, amennyi csak bele fer...mert itthon aztan megint szoritasok kovetkeznek:P

reka írta...

Üdvözlöm a társaságot!
Lassan kezdem feldolgozni, hogy nem tudtam veletek menni és most már az is lehet, hogy túlélem. A kezdeti fogadkozásom (hogy nem olvasok bloggot)persze nem tudtam betartani: függő lettem és mindennap várom az "anyagot". A csapat fantasztikus, a teljesítmény mindent felülmúl. Már két nap után látszott, hogy összeállt a csapat és mindenki egy-egy színfolt benne: Sándort elképzelem ahogy féltőn "terelgeti" a bandát és mindig van egy felüdítő tréfája; M.Boti mindig ott van, ahol szükég van rá; Antika fordít és mosolyog, F.Boti az ínyencségeivel, Gergő a tapasztalatával, Alpár kitartásával, Tücsi akaraterejével,Szél Sándor igyekezetével, Anita lefegyverző kedvességével, Ady a szervezéssel, Mihai elegáns bicajozásával, Feri végtelen türelmével , Nono segítőkézségével, Dezsőke a derűjével (és az oldaltáskájával??), Tamás vagányságával, Áron szorgalmával, Pépé száguldásával, Huni későn keléseivel, Emese a dalaival, Zsolt teljes energiájával,szívével lelkével...no és persze az újak, akik mára már bizonyára érzik és értik a lényeget. Drukkolok,hogy továbbra is jól menjen minden és szép időtök legyen!

reka írta...

Üdvözlöm a társaságot!
Lassan kezdem feldolgozni, hogy nem tudtam veletek menni és most már az is lehet, hogy túlélem. A kezdeti fogadkozásom (hogy nem olvasok bloggot) persze nem tudtam betartani: függő lettem és mindennap várom az "anyagot". A csapat fantasztikus, a teljesítmény mindent felülmúl. Már két nap után látszott, hogy összeállt a csapat és mindenki egy-egy színfolt benne: Sz. Sándort elképzelem ahogy féltőn "terelgeti" a bandát és mindig van egy felüdítő tréfája; M. Boti mindig ott van, ahol szükég van rá; Antika fordít és mosolyog, F. Boti az inyencségeivel, Gergő a tapasztalatával, Alpár kitartásával, Tücsi akaraterejével,Szél Sándor igyekezetével, Anita lefegyverző kedvességével, Ady a szervezéssel, Mihai elegáns bicajozásával, Feri végtelen türelmével , Nono segítőkézségével, Dezsőke a derűjével (és az oldaltáskájával??), Tamás vagányságával, Áron szorgalmával, Pépé száguldásával, Huni későn keléseivel, Emese a dalaival, Zsolt teljes energiájával,szívével lelkével...no és persze az újak, akik mára már bizonyára érzik és értik a lényeget. Drukkolok,hogy továbbra is jól menjen minden és szép időtök legyen!

Névtelen írta...

en is kovetem utatokat, drukkal es csodalattal. Varom beszamoloitokat es a fenykepeket!
Bustya Janos