2009. július 27., hétfő

9. nap

A tegnapi nap a blog feltöltése után is folytatódott. A gyors sátorhúzás után tüzet gyújtottunk, néhányan a tűz körül énekeltek, mások elég sikeresen halásztak, s később együtt ünnepeltük meg Boti, Gergő és Júlia egyetemre való bejutását, majd egy könnyfacsaróan füstös tábortűz után mindenki lefeküdt. Páran nagyon korán ébredtek, hogy láthassák a tengerből kibújó napot. Nem bánták meg...

Időközben egy nagy család is kialakult, amelyben mindenki megkapta a maga helyét, gyerekek, szülők, nagyszülők, gazdag nagybácsik és nagynénink, mindenki valamilyen szerepet kapott. (Ez egy folyamatos expedíciós poén maradt, amit csak a beavatottak értettek meg igazán:) )
Kellemes napok után mindig nehezebbek jönnek, még bicatúrán is. A mai nap igényelte talán a legtöbb fizikai befektetést. A tegnapi táborhelyről Szentgyörgy-ág községéig kellett biciklizni, egy elhagyatott úton, kb. 2o kilométert.
Zsolt és Csaba előrementek lefoglalni a helyeinket, a többiek pedig tizenkét óráig halásztak, majd szemetet szedtek s összepakoltak.
Rövid ideig biciklizhettünk a tenger partján, utána pedig rátértünk egy köves, homokos útra, s örültünk, hogy melegünk volt, s nem a szúnyogok csíptek. A biciklizésből helyenként biciklitolás lett, de egyedei élmény volt a deltában egy ilyen csapattal bringázni.
Délután négy óra körül érkeztünk meg a mai szálláshelyünkre, a Greenvillage nevű ultramodern kemping központba, ahol zuhanyzótól, meleg levesig mindent megtalálhattunk. A gyors étkezés után mindenki ,,megtámadta” a zuhanyzókat, szinte meg sem ismertük egymást annyira tiszták lettünk. Közülünk néhányan, akiknek nagyobb szükségük volt rá kisházikókban helyezkedtek el, a többiek pedig a sátraikat rendezgették.
Megfogadva az "öreg bicajos" tanácsát, a srácok vettek 5 liter benzint az ,,úszó” benzinkútról és 3o fogkefével nekiláttunk a leghűségesebb társunkat megtisztítani.


Majd, minden tennivaló elvégzésével mindenki a teraszon lazult, illetve várta az esti szórakozási lehetőségeket: szabadtéri mozi, buli stb...

Üzeneteink:
Dezső: Nagyon barna a fejem!
Anita és Ady: Nem is tom... nincsenek szavaim! Úúúúgy szeretem itt.
Pálfi Csaba: Mindenhol jó, de a legjobb túrán!
Anti: Szuper az élet!
Tücsök és Zita: Szerintünk is!!!
Mihai: Numai merg acasă!
PP: Lemerült a telefonom, ma volt a legvagányabb nap!
Tamás: Ma igen nehéz volt, de túléltük. Nagyon nagyon hiányzik Bbori!
Emese: KicsiLevi kedves, olvasd csak a napi bejegyzéseket, abból minden kiderül!:) S mint régi bicatúrás te is megsejthetsz egy töredéknyit abból, ami itt zajlik! De még nem tudod, hogy milyen aranyhomokban tolni a biciklit, mert épp nem lehet hajtani a mély homokban. Egyedi élmény, ugye elhiszed nekem? Puszi mindenkinek!

11 megjegyzés:

Neo írta...

Olvasom a mai bejegyzest es az a furcsa erzesem van hogy a "hiba az en keszulekemben van".
Eloveszem az elozetes programot es tovabbra sem ertem, talan ott a tenger partjan megallt az ido, vagy elszamoltatok valamit ?
Itt nalam a programban azt irja feheren - feketen: "9. nap,julius 27., hetfo: a Navrom nagyhajoja reggel 7-kor indul vissza Tulceara."
Itt Kolozsvaron ma biztos hetfo volt mert munkaba jottem es a kollegak is bent voltak !?!

Biciklitura írta...

Neo dicsérjük a megfigyelőkészségedet, valóban elfelejtettük megírni a blogra, hogy a NavRom hajója pofátlanul csak kedd reggel hajlandó visszaindulni a Szent-György ágról. A napot nem bánjuk ugyanis kinek telt volna rosszul a Delta és a tenger találkozásánál...

oreg bicajos írta...

O tempora o mores !
A regi szep idokben amikor a seregben gyujtottem a maradando emlekeket a fogkefet meg csak WC pucolasra hasznaltuk. Felsobb parancsra.
Ma mar a bicikliket is ezzel tisztitjatok.
Most latom be hogy mennyire igaza volt a tizedesnek akkor: aki nem volt katona az meg azt sem tudja hogy a fogkefet mire kell hasznalni.
De azt is amit a TV-bol halottam: az ifju generaciok nagyon kreativak.
Ilyenek maradjatok !!

Biciklitura írta...

Kedves öreg bicajos: két fogkefénk van egyik a sajátunk, másik a biciklinek, mert az összes fogorvos ezt ajánlja :) Amúgy köszönjük a gondoskodó jó tanácsokat!

Névtelen írta...

De szeretnek Bicajos lenni,
S egyszer a Duna Deltaba menni,
Reggel, este nyeregben ulni,
S egy nap 100km lenyomni.

Mig a bicajom hajtanam ,
Kedvenc slagerem dudolnam,
Nem torodnek esovel, sarral,
Se a szunyog tamadassal.

Barmilyen hasonlosag Jozsef Attilaval csak a veletlen szulemenye !

anya írta...

Hello BICAJOSOK !
Szuperek a kepek, tukrozik a jo hangulatot.
Gyonyoruek !
Egyebkent ma Rolatok beszeltek a Kolozsvari Radioban !
Most olvasom hogy a fogkefe ... az en fiam csak egy fogkefet vitt madagaval.
Akkor remelem hogy a fogat nem mossa ! ! !
Orulunk hogy jol szorakoztok !
Szep almokat !

anya írta...

Bocs ... magaval!

P-terfi írta...

Hat nagyon szuper ez a tura olyan super tare. Holnap reggel en is utra kelek es majd csak akkor fogom olvasni a bejegyzeseket amikor mar kolozsvaron lesztek de annal nagyobb kivancsisaggal teszem. Ha minden jol megy es epp nem leszunk elmenve turazni akkor Torockon talalkozunk.Tovabbi jo bringazast es jo szerencset.

Barbara Gaughan írta...

Hey Matt,


I am enjoying the blog, the English translations, the pics. Sounds like a grueling yet exhilarating trip. I biked in the Loire Valley in France by myself in my 20's. Your trip sounds like more fun (except the distances and the hills!). I trust you are being a good citizen of the world and U.S. ambassador. Call your mother :) !. Safe travels -

a_nagy_hoooorgasz írta...

Nezzem a kepeket es nem hiszek a szememnek, ez a kamping biztos nalunk van az orszagban ?
Meseljetek el mit fogtatok, engem is foglakoztat egy Deltai horgasz vakacio mar evek ota.
Az eredmenyes szunyoguzes titkaira is kivancsi vagyok. Egy ilyen nepes csapatban mint a tietek biztos sikerult valakinek valami uj, hatekony dolgot kitalalni.

nyolcperhusz írta...

Ma biciklis viccek:

Agresszív kismalac mocskos nagyot esik a bringájával. Odaszalad a nyuszi és kérdezi: segítsek, kismalac?
Haggyá!!!
Én így szállok le!!!

-Hol van Pista bácsi?-kérdi a kisfiú.
-Balesetet szenvedett!-mondja Pista bá barátja.
-Hogy-hogy?
-Kijött a kocsmából és felugrott a biciklijére.
-És?
-A bicikli a falnak volt támasztva!

Megy a nyuszika az erdőben, egyszer csak a fejére esik egy piros bicikli. Felnéz az égre, nem lát semmit. Megy tovább, megint a fejére esik egy ugyanolyan piros bicikli, mint az előző. Megint felnéz, megint semmi. Megy tovább, megint a fejére esik egy piros bicikli. Felnéz az égre, és látja, hogy ott a bagoly.
- Bagoly, te dobálsz engem piros biciklikkel?
- Igen.

80 éves nagyapa betelefonál a rádióba: - Halló a játékra jelentkeznék! - Nagyszerű!!! Lenne három kérdésem, felkészült? - Igen! - Szóval mi az: két keréken van és gurulni lehet vele? - Bicikli! - Nem rossz, de mi konkrétan a mountain-bike-ra gondoltunk.

Pista bá' elkarikazik Pestre. Biciklijet nekitamasztja a Parlamentnek. Rohan a biztonsagi őr:
- Na de bátyám, mit csinál!? Hát nem tudja, hogy ez a Parlament?
- Hm... Es kik vannak odabenn?
- Politikusok!
- Jó hogy szólsz, fiam, akkor le is lakatolom...

Öreg bácsi este kerékpárral tart hazafelé. Megállítja a rendőr:
- Ha nem világít a lámpája, akkor tolni kell a biciklit!
- Már próbáltam, de akkor sem világított.

Egy kerékpárverseny mezőnye épp két rendőr mellett halad el. Mire az egyik rendőr megszólal:
- Fiúk fiúk, sorba fog ez kerülni.... 27 bicikli, lámpa nélkül!

A kisiskolás kerékpárjával óriási sebességgel rohan a tanítónő felé.
- Állj meg, azonnal! - kiált rá a tanító néni. - Se lámpa, se csengő!
- Tessék elugrani! - kiált vissza a bajnokjelölt. - Ugyanis fékem sincs!

és egy aktuális

Ha egy bicaturás leesik a bringáról milyenre veszi a figurát?
Hát, bicagosra.