2009. július 26., vasárnap

8. nap

Míg egyesek azért imádkoznak, hogy legyen nyugodt pihenésük, mi abban bízunk, hogy valami mindig akad, ami megtörje az állandóságot. Szerencsénkre a mai napon is volt ilyen fordulat. Ma reggel a társaság arra ébredt, hogy a szél zörgeti a sátrat s kicsit vizes minden, de hát másképp nem lehetett volna késő délelőttig aludni a meleg miatt, így lustálkodhattunk sokáig.

Az éjszaka folyamán Zsolt szerzett egy kutyát is, aki mindaddig a pillanatig hűséges volt hozzánk, amíg másokkal nem találkozott, s elment velük, azt remélve, hogy kap valami ennivalót tőlük is. A mi pátéskenyerünket biztos megunta, pedig mi már határozottan magunkkal szerettük volna cipelni legalább Kolozsvárig.

Késő délután folytattuk az utunkat a delta és a tenger között, és ha a tegnapi nap a pihenés miatt volt az egyik legszebb, akkor a mai a tengerparti biciklizés miatt volt az. Kb 15 kilométert bicikliztünk azon a helyen, ahol a tenger kicsapódik illetve visszahúzódik.

Végre megérkezett Pálfi Csaba is közénk, akit a Sulinai mólón a CFR egyik himnuszával fogadtunk. Így egy biciklivel kevesebb volt, de Emese ezt a problémát is megoldotta, Zsuzsát a biciklijének a csomagtartóján vitte, így mindenki biciklizhetett.

Két csapatra oszoltunk, a gyorsabbak előrementek és felhúzták a sátrakat, a többiek hátramaradtak, vizet vásároltak és lassan elindultak. Lehetetlen volt eltévedni, így mindenki a saját tempójában haladt és akár egyedül is gyönyörködhetett a táj egyedi szépségében.
A feltérképezés során humorként jegyzett döglött delfin is előkerült az érintetlen , partmosta homokban, igaz már eléggé csenevész állapotban:

Végigmenve a parton, hamarabb megérkeztünk, mint gondoltuk. A Delta itt egész közel kinyúlik a tengerhez. Ahogy az első bringás csapat megérkezett az édesvizű félszigetre, egy pár tucat pelikán azonnal elmenekült a helyszínről. Pedig mi tényleg békés szomszédok akarunk lenni estére...
Mindenki előbb alaposan megmosta a biciklijét, vagy magát, vagy mindkettőt egyszerre, és gyorsan fát hordtunk, hogy a nagy szúnyoghadat, ami fogadott legalább részben tartsuk távol.

Mindenki a tűz körül vacsorázik, a fiúk még mindig fát hordanak, s mindenki szüntelenül vakarózik.
A túra fele már lejárt, elértük célunkat és egyre jobban érezzük magunkat, sőt, nem is gondolunk a hazamenésre, pedig nemsokára már visszafele haladunk. Reméljük sikerülni fog fotók által is megmutatni hol vagyunk, ugyanis a valóság minden képzeletet felülmúl.


Üzeneteink:
Szatmári Sándor: Rozsdás a biciklim, nincs olyan hely, ahol a szúnyogok nem csíptek meg, több konzervet ettem mint egész évben, de szuper a tenger.
PP: Nincs jelem, minden ok s holnap telefonálok!
Dezső: Ma kora hajnalban ülve elaludtam és álmodtam is. Elfogytak a centjeim.
Anita: Csodálatos tájakat láttam és nagyon tetszett a kagylólépcső amely hosszúú hosszúúú volt.
István: Ezek a legkeményebb napok a bicatúrán.
Lehel: Nehéz a küzdés a szúnyogokkal.
Júlia: Kell másik vércsoport, vagy küldjetek még egy tál vért...
Ágnes:A szúnyoginvázió nagyon nagy, lemerült a telefonom, különben minden a legnagyobb rendben!
Szén Sándor: MA reggel esőre ébredtünk, ami megverte a telefonomat és azóta sem akar beindulni. Sajnálom a biciklimet mert tiszta rozsda, és életemben nem csípte ennyi szúnyog a véremet.A mai nap volt a legextrémebb biciklizés szempontjából s a legjobb is!
Fehér Boti: Vagány a tengeren, még vagányabb benne bicajozni, sok a szúnyog, de átéljük!
Tamás: Nagyon nagy élmény!
Zsuzsa: Reggel fél 6kor sátrat állítottam most meg vadásznak engem a szúnyogok, de délután szép volt látni a vadlovakat és simogatni a vadkutyusokat a deltában.
Áron: Ennyi szúnyogot még TV-ben sem láttam!
Márton Boti: Ma a biciklimen be kellett kapcsolni a traktor üzemmódot, de így is megállta a helyét. Szeretem a biciklimet!

10 megjegyzés:

kicsilevi írta...

B. Emese, hat semmi uzenet, semmi megosztani valo a regi biciklisekkel. Mi husegesen olvassuk es varjuk, hogy jelezzel, legalabb ennyi jusson nekunk is:)), minden jot tovabbra is!

P-terfi írta...

Uzenem minden CFR szurkolonak, hogy megnyertuk a szuperkupat. Tis is ugyesek vagytok csak igy tovabb.Bicatura ole, CFR ole ;)

nyolcperhusz írta...

Megkezdtétek...megkezdtük a visszaszámlálást. Mindannyiatokat vár az itthoni "4csillagos" otthona. Várunk haza, legyetek jók és szórakozzatok jól még egy hétig...ami a Szuperkupát illeti...hát meg van egy jó kis "ki tud több büntetőt (11-est)" elrúgni :-D

oreg_bicajos írta...

A bicajokra karbantartasara nagyon figyeljetek oda ha vissza ertek Tulceara. A sosviz es homok kombinacioja igen karos az egesz hajtaslancra(lanc , valtok, fogaskerekek) es tobben is emlitettek mar a beszamolokban hogy "minden rozsdas"! Egy jo mosas "edesvizzel", majd olajozas kivedi a kellemetlen meglepeteseket hazafele.

neo írta...

Csak a szunyogokat sajnalom, matol kezdve jellentosen csokkent a "vadaszmezok" osszterulete. A deltai szunyogok napi menujebol hianyozni fog egy igen finom fogas: "sange a la Cluj".

Neo írta...

Tovabbra is igen kivancsian varjuk a 8-adik nap fenykepeit.

Biciklitura írta...

Most már sikerült feltölteni a képeket. Enjoy!

Kis Zoltan írta...

Helló mindenkinek, szia Zo. Örvendunk, hogy jól szórakoztok, reméljük továbbra is így lesz. Zo, ha van Pp-nek jele s nincs lemerülve, csőrögj rám. Ha nem alszok, vissza hívlak :-) Apa

Neo írta...

Koszonjuk a kepeket, csodalatosak. Tenyleg nem akarom a blogvezetoket bantani de ez tipikusan az az eset amikor a szavak nem tudjak kifejezni azt amit az ember lat.

Biciklitura írta...

Kedves Neo a blogvezetők egyetértenek :)