2014. augusztus 10., vasárnap

15. nap


Románia, hol vagy már?! Körül-belül ezzel a mondattal jellemezhető a túra utolsó előtti napja. Kocsikázás, meleg és Bulgária volt a menü, de szerencsére már Giurgiuból jelentkezünk és éppen halvacsoránkat fogyasztjuk.
A Gün 15, azaz a tizenötödik nap még a Márvány-tenger partján indult. Ragyogó napsütés várt minket reggel 8-kor, a tenger pedig még egy fürdőzésre vonzotta a társaságot – mi viszont siettünk a pakolással, úgy hogy kihagytuk. Fényképezkedtünk külön-külön minden szponzor bannerével a parton, ezzel is megköszönve mindenkinek a támogatást. Indulás előtt elbúcsúztunk Szerémy Tamástól, a DunaTV riporterétől és édesapjától. Az öt nap alatt, amit velünk töltöttek, teljesen beilleszkedtek csapatunkba. Tamásnak mától kezdődik az isztambuli élet, hiszen az MTVA alkalmazottjaként Törökországban fog dolgozni. Sok sikert kívánunk neki innen is!

Tíz óra körül indultunk neki a hosszú utazásnak. Szerencsére gond nélkül átkeltünk a török vámon és még az utánfutóinkat sem pakolták ki. A bulgáriai rész viszont, ahogy számítottuk, rettenetesen hosszúra, unalmasra és melegre sikeredett.  Sok megállóval és egy nagyobb kajálással 11 órára értünk Giurgiuba. Majd egyszer visszajövünk Bulgáriába és felfedezzük az országot, de az biztos, hogy most semmi pénzért nem fordulnák vissza. Talán soha nem vártuk ennyire a román határt, mint ezen a fárasztó napon.
Ma rövid blog lesz, hiszen nem történt túl sok minden velünk, de azért megemlítjük még, hogy ez az utolsó éjszakánk együtt. A túra kiértékelését viszont holnap reggel tartjuk majd, most hulla fáradt mindenki – újra bebizonyosodott, hogy az autózás fárasztóbb, mint a bringázás. Jelenleg vacsorázunk és fekszünk is le, mert holnap korán reggel indulunk is haza. Üzenni most már nem fogunk, holnap személyesen átadjuk majd őket az udvaron. Délután 6 órára várjuk Önöket a kollégiumba, és ahogy az elmúlt években ez már szokássá vált, megkérjük azokat, akiknek lehetőségük van erre, hogy pár finom süteménnyel várjanak minket, hiszen most is farkaséhesen érkezünk majd haza és lesznek olyanok, akik a bentlakásban maradnak és nincs lehetőségük holnap este otthon vacsorázniuk. Előre is köszönjük!

Ma este történt, illetve jelenleg történik még egy fontos esemény a csapattal: búcsúzunk Gyulától, azaz Jobbágy Júliától, a túra egyik főszervezőjétől, egyik blogírójától, anyukánktól. Holnap már egy másik táborban lesz, ami Udvarhelyről indul, úgy hogy még ma éjjel Bukarestben buszra ül.  Köszönünk neki mindent, amit ezen a túrán tett és találkozunk majd vele a Kolozsvári Magyar Napokon, ahol bemutatjuk rodostói kirándulásunkat!
Holnap még egyszer jelentkezünk, majd holnapután ígérünk egy összefoglalót is. Köszönjük kommentjeiket, képek hamarosan. 













4 megjegyzés:

Unknown írta...

Nagyon várjuk már a találkozást - hálával az eddigiekért és továbbra is kérve a gondviselést!

Ro anya írta...

Szeretettel varunk mindenkit haza .Naaaagy oleles Julianaj , minden jot kivanva .Puszi Csegezbol

Ro anya írta...

Javitas : Julianak

Rami írta...

Sziasztok!!!
Tudom,hogy már otthon vagytok... és Kevin téged várt egy kis meglepetés ,Norbi személyében,de nem hagyhattam ki a legeslegutolsó kommentet.
Ügyesek voltatok,le a kalappal előttetek.
Sok puszi és jövőre is követlek majd!!!
Jó nyaralást mindenkinek!!!
Puszi,Budapestről. :)