2014. augusztus 5., kedd

Gün 10


Ennyit már tudunk törökül, na meg azt, hogy „evet” (igen), na meg „tesekür ederim” (köszönöm szépen). Még csak egy napja vagyunk török honban, de már úgy mozgunk itt, legalább is Edirnében, mintha otthon lennénk. A kisutcákat, a bazárokat, a mecseteket, a finom konyhákat már már ismergetjük. Úgyhogy a mai nap nem is annyira a pihenésé, hanem az ismerkedésé volt.

Reggel később keltünk, mint szoktunk. 10 órakor várt bennünket a finom török reggeli. Török szezámmagos perec, kifli és a híres ayram, azaz sós tej. Jól megreggeliztünk, megbeszéltük a napi tervet, aztán útnak indultunk. Kocsikkal indultunk a városba, majd ezeket egy parkolóba hagytuk és indultunk is be a város központjába. Végigsétáltunk a sétáló utcán, aztán együtt elmentünk a nagy bazárba. Miman Sinanhoca, Szulejmán építészmérnök munkáját néztük meg, a négy minarettes, helyi nagy mecsetet. Aki már járt mecsetben tudja mit éreztünk, aki nem próbálja meg elképzelni a képek alapján. Gyönyörű volt minden, szép, csendes, meghitt. Aztán innen mindenki csoportokba verődve elindultunk felfedezni a várost.

Ettünk rengeteg finom török ennivalót, limonádét, teát és török kávét ittunk, bazárban sétáltunk, a többi mecsetet megnéztük, hallgattuk a müezinek énekét, szóval nagyon jó elvoltunk és közben beleszerelmesedtünk a törökökben és a városkájukba.

Délután tértünk haza, dinnyékkel és édességekkel, pihentünk, mostunk, zuhanyoztunk. Aztán visszatértünk a Selimiye Kebap csúcsszuper helyünkre, ahol jóllaktattak bennünket török pizzával. Biztos az olaszok is tudnak pizzát sütni, de azért ezek a törökök sem semmik. Mindenki jól lakott és már úton van pihenni. Holnap az utolsó előtti bringa nap, úgyhogy nagyon készülünk rá.

Előtte viszont, ahogy ígértük üzenünk is:
J. Orsi és a Timik: Prózsi puszilunk és ölelünk. Balázs is üdvözöl.
J. Orsi: Anya, nem tudom elmondani, hogy mennyire szép itt minden! Nagyon jól érzem magam. Pici Levinek adják át, hogy puszilom is. Ölelés és szeretet.
F. Timi: nem volt hiába való, a sok emelkedő, kilométer. Nagyon jól vagyok, jó újra Törökországban lenni, főleg két keréken. Puszilok mindenkit, nincs amiért aggódni.
B. Timi: örültem, hogy beszélhettem ma veletek. Puszilok mindenkit és hiányoztok már.
Gergő: Ha így folytatom, még én is elhízok.
Kevin: Sziasztok, minden rendben, várom a tengert.
Zsófi: Gyönyörű volt, Drinápoly, rettenetesen várom, hogy megpillantsam a tengert és felfedezzem Rodostót és Isztambult.
Dávid: Apu, anyu jó lenne beszélgetni veletek.
Kevin: Gyönyörű volt a mai nap.
Z. Orsi: Anya nagyon hiányoztok már, alig várom, hogy lássalak.
Lilla: Nagyon-nagyon. Gyönyörű volt a mai nap.
Csaba: Törökország nagyon érdekes. Az emberek nagyon kedvesek. UI: Jól vagyok.
Attila: Szerintem Törökország egy sokszínű kultúra, remélem az utak minél jobbak lesznek.
























13 megjegyzés:

atta írta...

tovabbi elmenydus napokat kivanok mindenkinek.kevin , pusszillak.

RO anya írta...

Jo volt titeket latni es kozben a hatterben levo epuleteket csodalni !Legyen felejthetetlen ez a gyonyoru napotok es a kovetkezok... Patrick uzeni Csegezbol ,Julianak :Mar eleeeg jol megy a krumplipucolas .Kezdem megszeretni a karfiolt es a tokot a paradicsomleves meg nem a baratom ,de egy szakacs nem valogathat ,ugy -e :) ? Puuuuszi ! Kevinnek uzenem : ma reggel koltottem egy harom szakaszos reggeli imat ,alig varom elolvassam neked es apanak .Ugy-e kolcsonadsz nekem egy gitarhurt ,szuksegem lenne az ijamhoz ,anya kihozna nekem vasarnap .Please....Ha nem valaszolsz ,igennek veszem :))))) Koszi ,puszi ,szeretlek !

Rita írta...

Mindenki puszil,drága Zsófi. Már veled álmodunk. Vigyázz magadra! Apa,Eszter,Éva,Rita.

MMD írta...

Természetesen követem mindenütt a túrát, csak innen kicsit fura az egészet nézni amint történik. Rengeteg az új arc akit megismernék, ehhez pedig kevés hatékonyabb mód létezik, mint a bicatúra, de lassan erre mindenki ráérez, ahogy a dolog összeér.
Az biztos, hogy a túra rengeteget fejlődött. Nőtt a sűrítés (kompresszió), csökkent a léghozam (boost), legalábbis az autókon. Sajnálom hogy ahhoz nem adhatok semmit hozzá, amihez blogon keresztül nem lehet, de kívánok további jó szórakozást, építést, nyelvtanulást, és sok más egyebet, a szervezés alá csapágyakat, feszes láncot és jó étvágyat! Használjátok ki az otthontól távoltöltött tér és idő maradékát. Én nagy hasznát veszem az ott tanultaknak, és ezt köszönöm mindenkinek a csapatból. Vagy 700 évet spórolt meg (külön köszönet azért). Végülis mindenhol jó, de egy boeing sem gyorsul úgy, mint a 200as.

Unknown írta...

Az este "csak" elolvastuk a blogot, most már "tanulmányoztam" is.
A csomagot (Yves Rocher) személyi hiányában nem adták ki, de 15 napig tartják a postán.
Jó egészséget és a legjobbakat a csapatnak!

J.Babi írta...

Draga Orsolyam,eszembe jutott a Konstancan toltott szep nyarak,a finom torok konyha ,melyet annyiszor elveztunk -a citromillatu kezmosasok stb.Kellemes idotoltest,millio puszi,szeret-anya.

gyszabo írta...

Ez a nap sem telt el hiába:sok szép látnivaló,ínycsiklandó finomságok és barátságos török vendégfogadók( lám hogy fordul a világ kereke-ki gondolta volna ezt jó pár száz éve,hogy magyar és török ilyen jól összebarátkozik )
Titeket a világon mindenki nagyon szeret és úgy látom addig tekertek,míg ezt személyesen is megtapasztaljátok. :)

Unknown írta...

Érdekes helyek, érdekes kultúra, kedves emberek. Nagyon szép lehet. Jó utat továbbra is!

ZOP írta...

Orsi te is hiányzol, de most élvezd a gyönyörű helyeket,puszilunk
Mindenkinek jó szórakozást kívánunk

réka zsolt írta...

Farkasom minden szavadnak nagyon örülünk,ne sajnáld tőlünk a legjobbat.Hiányzol.

tulkos melinda írta...

Csodas nagy elmenyben van reszetek.Orvendunk,hogy elengedtunk es mindebben reszed volt.Ugyelj magadra,nagyon hianyzol.Mi is mar harmadik napja lubickolunk.Varunk teged is.Puszi.

Névtelen írta...

Gratulalok az egesz csapatnak, nagyon sajnalom hogy nem tudtam tovabb jonni veletek. Tovabbra is jo szorakozast, udvozlok mindenkit! Sanyi

Rami írta...

Sziasztok!
Újra köztetek....fényképek és fényképek...meg sok-sok emlék...ezt sosem veszi el tőletek senki.Hihetetlen,hogy egy bringatúrával milyen szép és érdekes helyekre jut el az ember.Élvezzétek minden pillanatát,nem sok mindenkinek adatik meg ez.....
A mai napom a dolgozóba nem volt az igazi...új hely,új emberek és új kolléganők....De megnéztem és elolvastam a blogot és mindjárt másképp vágok neki a holnapi napnak. :)
Millió puszi,a távolból,Budapestről.
UI. További szerencsés utat!!! :)