2016. július 20., szerda

11. Nap

De az utolsó bringás napunk sem azzal kezdődött, hogy hopp, csettintünk egyet, és máris Krakkóban vagyunk. Szóval kezdjük szépen a dolgok elejétől. Valamikor „hajnali” kilenc órakor ébredeztek a faházikók lakói, azaz mi. Nehéz volt megválni ettől a mesebeli helyszínbe illő környezettől, de a hagyományos lengyel reggelinknek köszönhetően, amit BŰŰŰN lett volna kihagyni, még egy keveset élvezhettük az elénk táruló tájat.


A hagyományos beállás szerint, három csapatban vágtunk neki a mai távnak. A természet olyan nagyszerűen van kitalálva, hogy az emelkedőivel megküzdő, majd azt legyőző bringást, hosszú ereszkedővel kompenzálja. Ez persze nem tartott sokat, mivel 10 km múlva ismét a megszokott dimbes-domos út tárult elénk: hol másztunk, hol ereszkedtünk...
Minden terv szerint haladt, addig, amíg a második csapat nem tért le véletlenül a főútról. Hogy pontosan hogy tévedtek el, nem tudni, de a legendák azt mondják, hogy a kettes csapatnak annyira megtetszett a túra, hogy az utolsó napon egy 15 kilométeres extra távot is bevállaltak. Persze ha a bringásokat kérdezzük, nekik biztos más a véleményük, dehát a legendák ezt állítják... Szerencsére egy órán belül már mind együtt voltunk, és senki nem volt veszélyben.Mikor a második csapat is beérte a többieket, egyértelmű volt, hogy nem érhetünk be úgy Krakkóba, hogy az egyik legfinomabb Bicatúrás hagyományt meghazudtolva, ne készítsünk eredeti Bőségbundást! Kétséges körülmények között, a főútról felrehúzva, Paul előkapta a mobilkonyhát, és nekiláttunk a bicatúrás finomság elkészítéséhez. A titkos összetevők közül, föltétlen szükséges negyven tonna kockakő (ez adta az egyedi lengyel aromát), egy hektár kukorica és egy csipet illegalitás.
Krakkó nem adta magát könnyen, 20 kilométerre a várostól, még várt ránk néhány emelkedő. De megérte! Utunk kis falvakon, kertek alatt, erdei utakon vezetett be a városba, ahol találkoztunk Marcinnal és Violával, akik végigvezettek minket a városon, amíg autóinkat biztonságos helyen leparkolták. Köszönjük a segítségüket és a finom karamellát!
 A Momotown-nál (a krakkói szállásunk) kísérőink tapsviharral köszöntöttek. Nagyszerű érzés volt volt célba érni, megölelni egymást, együtt nevetni. Nehéz ilyenkor kifejezni mi is zajlott le bennünk, de egy biztos, hálásak vagyunk az otthoniaknak, mindazoknak akik bíztak bennünk!

Az elkövetkező két napban felfedezzük Krakkót, pezsgő életét!
Nincsenek megjegyzések: