2007. július 3., kedd

9. nap


A tábor orvosai gyógyítják a beteget.


A Trikule vár romjai előtt...


A Kazán szorosnál...


Megtettük a lehetetlent, lefotóztuk a Vaskaput.


Kajálunk a restiben... milyen jól megy dolgunk :)


A Titanic elbújhat Gábor és Zoli mellett:)


A nagy csapat hajózik a Dunán!


Kedves otthoniak !

Már a 9. napot számoljuk és a Duna partján tartózkodunk, Új Moldvához közel. Nagy hőségben ébredtünk, a délelőtt során egyesek halásztak, mások fürödtek (akinek kedve volt az reggelizett J), csónakáztak, rendeztek, kocsit javítottak...

A nagy meleg miatt úgy döntöttünk, hogy biciklik helyett autókkal indulunk el Orşovára, de mindezek előtt el kellett döntenünk ki marad őrnek a táborban, ezért sorsot húztunk. Két személy maradt a táborhelyen, Jakab úr és Bartha Robi (de nekik majd „prémium” jár). Útközben számos látványos helyen álltunk meg, mint például Trikula vár romjainál (egykori római vár), majd a Kazán szorosban (van Kis Kazán és Nagy Kazán) fényképezkedtünk és csodáltuk a gyönyörű tájat. Ebben a szorosban a legszűkebb a Duna, a hajók is elővigyázatosan vonulnak át rajta...

Végül megérkeztünk Orşovára, ahol mindenek előtt gondoskodtunk a kajáról J , majd tovább folytattuk utunk a Vaskapu felé. Sajnos nem volt szabad képeket készíteni, (de nekünk mindig sikerül minden, úgyhogy majd felrakunk pár képet).

Pizzázás után jött a meglepetés, hajóztunk a Dunán !
A Danubius Ship-el utaztunk egy kb. 1 órás Orşova-Ieşelniţa
útvonalon. A naphoz hozzátartozik még az, hogy Zsolt bevitte Fóris urat egy tetánusz injekcióra sziklahorzsolások miatt, illetve a nap vége fele elszáguldottak Fülöp Zolival a Drobeta Turnu Severini megakórházba, ahol egy bicikliszimpatizáns mentőorvos csodálatos röntgenképeket készített a kezéről és megállapította, hogy kutyabaja.

Mindezek után elindultunk vissza a táborhelyre, ahol nekivágtunk a „késői vacsora” (kb. éjjel 1-kor voltunk meg) elkészítéséhez... A mai menü, rántott csirkeszárny hagymás krumplival... Annyira fiiinom volt, hogy mindenki evés közben aludt bele a vacsorába, azt gyanítjuk, hogy attól sikerült olyan jóra, mert a csirkeszárnyban mindenkinek benne volt a keze... (szó szerint)

Végül mindenki mély álomba vonult, holnap nagyon meleg nap vár ránk, a Duna mentén megyünk Herkulesfürdőre...

Fehér Boti: I`m a survivor … i`m gonna make it (na persze, szép álmok).

Szatmári Sándor:Fürödtem a Dunában, pihenek, hogy tudjak hazapedálozni.

Becze Csilla:kis horzsolás … nagy kötés.

1 megjegyzés:

kaupert melinda írta...

Kedves fiaim es nem csak!
Csoda tortent, hogy sikerult bejelentkeznem.........
Napok ota "kovetlek" titeket, es beismerem egy picit aggodom miatatok. Az orcatokon latom a faradsagot, bar tudom ez egy kellemesebb faradsag.
Vigyazzatok magatokra es egy jo uszast azert helyetem is fiuk! Puszil az oszineni K.M