2011. július 24., vasárnap

1 nap

Elindultunk, kész, nincs visszaút…szerencsére:). Hihetetlen, hogy végre elindultunk…annyi készülődés után már végre bicikliztünk, de úgy igazán, bicatúrás módra:D:D:D



Reggel valaki nagyon meghallgatta az imáinkat, mert az elinduláskor nem esett, sőt egész nap nem esett. Éppen ezért a mai napról rengeteget tudunk mesélni:).

Az iskolánk udvarán korán kezdtek gyűlni a szülők, barátok, ismerősök, akiknek nagyon köszönjük, hogy eljöttek. Nagyon jól esett úgy kibringázni az udvarról, hogy közeben integettek nekünk, és rengetegen kívántak szerencsét.

Miután a szalámik is, és az utolsó hátizsák is bekerült az utánfutókba, indulás előtt már csak egy dolog hiányzott: Feri, de ő sem várattatott sokat magára. Mikor minden a helyére került, és a Tomi-s pólóinkat és a Basic sapkáink ( két támogatonk által külön erre a túrára készített polók illetve sapkák) is felvettük, s érzékeny búcsút vettünk az otthonmaradóktól a rendőrség csodálatosan átvezetett a városon. Hihetetlen érzés volt újra átszelni ily módón a várost: mindenki jól megnézett, böngészték az utánfutóinkra írt szövegeket, néhányan irigykedtek, hogy a piroson is átmehettünk, nem égetett a nap, nem esett az eső; egyszóval ideális kezdő napja volt, a túrának.

Ahogy hagytuk el a várost úgy fokozódott bennünk a túrás hangulat. Itt külön meg kell dicsérni az új lányokat, Katit és Rékát végig fantasztikusan tekertek, néha még a fiúkat is elhagyták:).

Az első hosszabb megállónk a járai unitárius templomnál volt Incze Kornél, ahol a lelkész elmesélte a templom történetét majd körbevezetett a templom kertben.

Majd szebbnél szebb tájakon bringáztunk, és közeledtünk Torockó felé. A bringások nagyszerűen hajtottak, a sofőrök nagyon vigyáztak mindenkire, és szerencsére ők sem unatkoztak, mert megkerült a játékszerük: egy adó-vevő, ami minden kocsiban meg található és mind egyszerre tudnak kommunikálni rajta. Egyrészt nagyon sokat segít a forgalom irányításában, és egymást tudják figyelmeztetni, ha valami történik, másrészt pedig ők is van akivel megosszák gondolataikat, mert a bringások semmiképp sem akartak ma kocsiba ülni.

Torockón megtörtént a ,,nagy esemény”, vagyis az újoncok beavatása:D. Ami a következőképpen történt: minden régi bringás kiválasztott magának egy újat, aki jelképesen megkeresztelt a Torockó központjában lévő csorgónál. A keresztelési szertartás pedig abban állt, hogy a megizzadt arcocskáikat belemártottuk a csorgóba, szertartásszerűen, egyszerre, s, hogy a régiek is bebizonyították, hogy nem ma kezdtek el túrázni ők is belenyomták a fejüket a friss vízbe. Így ettől a pillanattól mindenkinek akadt egy keresztgyermeke, illetve, ami ennél még fontosabb egyenrangúvá vált mindenki., nincs új és régi bringás, hanem egy csapat van.

Szentgyörgyig már mindenki meg is száradt, majd miután szép sorjában letettük a bringákat pihenhettünk, ugyanis a helybéliek vendégszeretetének köszönhetően nem kellett gondoskodnunk a vacsoráról. Ez úton is külön megköszönjük Vagyas Attila lelkésznek és szakács-csapatának a fenséges lakomát.

A sátrak lassan felkerültek a helyükre, egyesek, mivel még mindig rengeteg idejük volt elindultak a Székelykőt megmászni, mások pedig a kúria mögötti focipályán hódolnak a labdának, s akik pedig még a kúria udvarán pihengettek átvonultak a Székelykő panzióba, a beígért beszélgetésre. Itt beleláthattunk Szakács Nimród munkájába, hogy hogyan lehet Erdélyben, vidéken sikeres vállalkozást vezetni. És amíg el nem felejtjük megemlítjük azt is, hogy a szokásos elsőnapi hajvágás is megtörtént: Mihai, Anti és Sándor megkopaszodtak kicsit, nem mintha kötelező lett volna, de a hagyomány az hagyomány.

Az első nap, lassan lejárt, minden a lehető legnagyobb rendben zajlott le, ami annak is köszönhető, hogy csodálatosan végezte mindenki a munkáját, illetve annak, hogy a meteorológusok által beígért rossz idő nem rontotta el a kedvünket. Holnap nekivágunk egy újabb útnak, aminek a végén még közelebb kerülünk a célunkhoz. Élvezzék az olvasást, a képeket, mi minden kerékpárhajtást nagyon élvezünk:).

És akkor mától beindul az üzengetés. Elsősorban csapatként szeretnénk néhány embernek üzenni:

Elsősorban üzenjük ,, Dynamic’’Bélának, hogy csodálatos az a szerkentyű, amit a Golfra készített, hihetetlen sokat segített.

Tóth Tamásnak nagyon köszönjük a blogunk felújítását, nagyon tetszik:)

Szőke Hunor hiányzol, és reméljük jól vagy.

Lehelke várunk nagyon, és kitartást!

Bicadrukkernek üzenjük, hogy mi is sajnáljuk, hogy lekésték az indulást, de köszönjük nagyon, hogy idén is követ és bátorít bennünket.

Minden kedves blog-olvasónknak pedig köszönjük, hogy követnek bennünket, sokat jelent számunkra.

Vagyas Attila (helybéli unitárius lelkész): Jöjjenek Torockószentgyörgyre, megjavult az út:)!

Toma: Jól vagyok:)!

Enikő: Az autónkon van egy sárga sziréna! Szirénázni nem tud, de villogJ! Ja, és persze NAGYON jól vagyunk!!!!

Réka: Jel itt sincs, de jól vagyok, ma még az egész távot tudtam tekerni. Majd holnap meglátjuk mi lesz. De naygon jó érzem magam.

Ildikó: Puszilok mindenkit!

B. Zozo: Remélem, hogy T. Tibor úr hagyott pár palackozott szuvenirt.

Vincze: Minden O.K.

T. Dávid: Túléltem a mait.

14 megjegyzés:

Névtelen írta...

orvendek,hogy ismet elkezdodott:)az egyik legextremebb turanak nez ki az ideji, ugyhogy mindent bele fiatalsag,evek mulva is elojonnek majd az itt tortent kalandszeru esemenyek, s nagyszeru emlekkent segitenek,majd at,a nehez hetkoznapok labirintusan.Nagyszeru dolog:)uzenem Sandornak, hogy nem lehet oreg es bolcs,ha nem volt elegge fiatal es orult!

Tücsök írta...

Orommel olvasom, hogy sikeres volt az indulas :D Szep idot es szerencses utat kivanok tovabbra is, meg persze jo szorakozast de azt tudom hogy kivanas nelkul is meglesz :)
P.S.: Lanyok ne hagyjatok magatok! :D

Polacsek Tamás írta...

Öröm volt ma látni titeket a létai emelkedőn! A kék zászlókkal távolról nem pléhszamarakon tekerő sulis kölyköknek, hanem harci méneken vágtázó lovasságnak tűntök!

Polacsek Tamás írta...

Nem Erika, hanem Tamás, csak nem tudom, hogy kell ezt az izét átállítani...

Névtelen írta...

Orvendunk, hogy sikeresen megerkeztetek. Udvozlet a firssen avatottaknak es persze a "regi" csapatnak is. Jo ejszakat, szep idot es kitartast holnapra is. Varjuk a friss hireket. I&E

gyszabo írta...

Örvendünk hogy szép napotok volt,hogy az eső elkerült benneteket és hogy mindenki jól birta a tekerést.Mi folyamatosan kérjük a szép időt a csapat számára,a mi számunkra meg azt hogy lehetne-e ugy letölteni a képeket hogy kinagyithatóak legyenek(hogy jobban lássunk titeket,mert nagyobb dioptriás szemüvegünk nincs itthon)
CFR-ASTRA 2-O,jó meccs volt.
Jó pihenét,szép álmokat,esőmentes szép időt holnapra

Oreg bicajos írta...

Szep volt fiuk, szep volt lanyok !
A fenykepekrol ujra eszembe jut a regi slager:
"Szep nyari nap,
Kocos farmerok az ut menten,
Szep nyari nap,
Sokan vandorolnak ugy mint en".

Kanizsai írta...

Elismerés minden résztvevőnek. Ez tipikusan az a verseny, ahol nem a helyezés, hanem a részvétel a fontos! Szurkolok, hogy jó (vagy legalábbis ne túl goromba) időtök legyen. Csak két napot kell elviselnetek az időjósok szerint. Hajrá fiuk/lányok, mindent bele!!

Kanizsai írta...

Elismerés minden résztvevőnek. Ez tipikusan az a verseny, ahol nem a helyezés, hanem a részvétel a fontos! Szurkolok, hogy jó (vagy legalábbis ne túl goromba) időtök legyen. csak két napot kell elviselnetek az időjósok szerint. Hajrá fiuk/lányok, mindent bele!!

anya írta...

Szep es jo napot kivanok Nektek!
Eddig meg sosem orultem ennyire annak, hogy az idojarasjelentes hamis. Sot, azt hittem, hogy csak vicc az, hogy nem valik be az amit mondanak.
Amugy, a bringast segiti az arnyekos ido, eso nelkul, jo hatszellel. Sokan szeretnenk a helyetekben lenni.
Figyeljetek egymasra, kellemes turazast!

Gulácsi Orsi írta...

Örülök hogy sikeres volt az indulás:).Nagyon szépek és hangulatosak a képek.Biztos vagyok abban,hogy az idö jó lessz, s veletek fog tartani egész végig.Jó szorakozást kivánok mindenkinek , és ami a legfontosabb,kitartást!Hajrá,mindent bele ,mert sikerülni fog!!! >:D<

nilataK írta...

Egyszerre jo es rossz latni amint elbringaztok mellettunk, otthonmaradottak mellett! Jo,mert latszik rajtatok, hogy mennyire orvendtek a turanak. Rossz viszont azert mert mi itthon maradtunk.:( Nagyon orvendek, hogy az elso nap ilyen jol telt nektek! Kivanom, hogy a tobbi is legalabb ilyen jo legyen!:)
Puszi mindenkinek!:*

Kanizsai írta...

Jó hogy elindultatok, legalább nem lesz hiányérzetem a Tour után!
örömmel látom, hogy mindenki sárga trikós!!! :-)

gipszjakab írta...

Van egy "kis" hianyerzetem a Bicatura kolozsvari magyar sajtobeli visszahangjarol. Akarcsak 2 evvel ezelott, a roman media szuperlativuszban ir a nagy bicas kalandrol, addig a magyar nyelvu helyi media melyen hallgat rola.
A Citynews roman hirportal mar ma irt az indulasrol, jelezve hogy naponta fog tudositani az tortentekrol, a Transindex magyar hirportal aki raadasul a blog szerint MEDIAPARTNER is, egy szot sem emlit rolatok. 2009-ben en magam irtam a Paprika radionak megprobalva jelezni nekik hogy a kis kozossegunk egyik kiemelkedo kezdemenyezeserol van szo, de csak kioktatast kaptam, hogy OK tudjak mi a HIR, nekem mint hallgato fogalmam sincs ezekrol a dolgokrol.
Lehet hogy igy van, de velem van a baj hogy ujra hianyerzetem van ??