2013. augusztus 9., péntek

12. Nap


Történt valamikor réges régen, pontosabban 10 nappal ezelőtt, valahol Bethlenszentmiklós környékén 39 bringás azt hitte, hogy szétfolyik a melegtől. S bár akkor még egy gyerekcipőben járó bandának dudálhattak kedvesen vagy haragosan az autósok, mára már egy teljes csapattá, tökéletes mechanizmussá fejlődött a 9. biciklitúra. A kör pedig lassan bezárul, ma volt az utolsó előtti nap és az utolsó igazán kimerítő dimbes-dombos bringás szakasz. S hogy teljes legyen a kör, a második naphoz hasonlóan ma is a szaharai forrósághoz alkalmazkodott a csapat.
Vízaknán ébredtünk a szomszédban működő flex zajára, majd a már megszokott müzlis reggeli után tartottunk egy demokratikus szavazást és tárgyalást a napi teendőkről. Táborhelyünk ugyan délelőtt a legjobb árnyékot nyújtotta, szomorúan észleltük, hogy az idő múlásával rohamosan csökken az árnyék. Ezért döntött úgy csapatunk egy része, hogy szívesebben száguldana a hőségben, mert úgy legalább a szél néha elviselhetővé teszi ezt a kánikulát. Szóval dél körül ketté oszlódtunk – akiknek nem volt kedvük a hőségben bringázni, azok a sós tó kellemes vizében mártották meg magukat és csak délután 5 óra körül, viszonylag jó időben indultak neki a csaknem 90 kilométeres távnak. Ma esti táborhelyünk eredeti terveinktől eltérően nem Marosszentimrén, hanem tőle 2 kilométerre a Maros partján húzódik. De ne ijedjenek meg, a híres kenyérből így sem marad le a győztes bringás csoport, főleg, hogy a paszulyfőzelék rengeteg kenyeret követel maga mellé.
Sok domb és sok szerpentin volt mára betervezve, de mindkét csapat remekül állta a sarat. A bringások közti különbség körül-belül 4 óra volt. Az elsők még napvilágnál előkészítették a táborhelyet, fát hordtak, tüzet gyújtottak és főzni kezdték a paszulyfőzeléket is. A második banda Balázsfalván esteledett el és a kellemes esti levegőben tette meg a maradék 20 kilométert maros parti táborunkig. Ma elhagytuk az utolsó szász falvakat is, Pókafalván még hallottunk egy-két német szót és most már hazai terepre érkezve, a két évvel ezelőtti Transalpinos túra útvonalán sátrazunk. Na jó, csak vicc volt, a sátorról már rég leszoktunk, sokkal jobban szeretjük a csillagos ég alatti kényelmet.



















Ennek a különleges és minden hájjal megkent biciklitúrának ez lesz az utolsó éjszakája. A szó szoros értelmében minden hájjal megkentük magunkat Boti főztjeitől, izommal a Transzfogarastól és mindenféle tapasztalattal közösségünk működéséről és a rég múlt idők szépségéről. Hogyan is zárhattuk volna szebben ezt az estét, mint az idei túrának immáron harmadik születésnapjával – Szabi, akit Zsolt felavatott a túra mindenesének, 17. életévét töltötte be a Maros-parti bogár és szúnyogsereg közepén. Sok-sok boldog születésnapot kívánunk neki és reméljük, hogy minden évben valahol a bicikli nyergében, egy csapat izzadt, de boldog bringás körében ünnepli majd születésének évfordulóját.





A mai napot egyelőre ezzel zárjuk, holnap szeretettel várunk mindenkit pontosan 6 óra körül a kollégium udvarára. Valószínűleg csak 20 kilométert bringázunk Nagyenyedig, majd onnan a forgalmas út miatt kocsikkal tesszük meg a maradék távot a feleki tetőig.  A hagyományos kiértékelő beszélgetésre is holnap reggel kerül majd sor, az okleveleket pedig majd a suliudvaron adjuk át a bandának. Szeretettel várjuk az ismeretlen személyt Voltturás01 táblával a nyakában, reméljük, holnap végre tényleg kiderül, hogy ki az, aki ennyire együtt tud élni és érezni csapatunkkal. Lesz számára egy meglepink!  A hagyományokhoz hűen idén is megkérjük a kedves szülőket, hogy amennyiben lehetőségükben áll sütni egy kis tésztát, vagy palacsintát a bandánknak, ne teketóriázzanak, mert bár Boti főztje sokszor jobban esett még az otthoninál is, utolsó nap biza nem lesz lehetőség a traileren tüzet rakni. Ráadásul vannak olyanok is, akik kénytelenek szombatig a bentlakásban maradni, úgy hogy mindenképp el kell egy kis ennivaló.
Élvezzék még ma este a képeket, mi egy utolsót pihenünk és lazulunk egyet itt a Maros partján.

9 megjegyzés:

Ilonka írta...

Jo ejszakat mindenkinek!Nagyon varunk haza!Koszonet a szervezoknek ,akik vigyaztak erre a nagy csapatra.Biztos felejthetetlen emlekekkel erkeztek haza.Holnap este fog hianyozni az "esti mese".Vigyazzatok magatokra es egymasra!

Nagytata írta...

Tisztelt Ismeretlen Kronikás
A Nagy kirándulás lassan a végefelé közeledik. Szeretném a magam és sok más nagytata és nagymama nevébe megköszönni azt a fáradságos munkát amivel minket itthon megnyugtatott,hogy szeretteink jól vannak.Mi is megismerhettük a napi eseményeket és szinte éreztük a zamatos kajákat.A nyelvbéli botlásért nem kellett volna megszóllást kapjon,de ne felejtse,hogy a Tv elött napraforgot evök mind nagyszerü futbalisták, mindent nagyon jól tudnak és mindenhez nagyon jól értenek.Remélem az elkövetkezökbe fogjuk olvasni kronikáját másvidékekröl de szeretteink társaságábó.

RO anya írta...

Utolso jo ejszakat igy egyutt a csapatnak !Nem tudom ,ha volt-e meg ilyen eset ,hogy az esokabatokat nem kellett eloveni !Hal Istennek ! Szabi ,sok boldog szulinapot ! Izgalommal varjuk a holnapi napot !

zsuzsa írta...

Vege van a kora reggeli blogolvasasnak,nagyon szepen koszonjuk a tajekoztatasokat mindig alig vartuk.A suli udvaran talalkozunk .Mar alig varjuk!!!!

gyszabo írta...

Boldogságos-születésnapos, még számtalan biciklitúrát kívánok Nektek (és blogolvasó magunknak)az elkövetkező években is.Egy kedves,a túrát követő ismerősöm azt mondta:a Tour de France is így született,egy maroknyi csapat lelkesedéséből s ennek pont 1oo éve.Nyugodtan büszkék lehettek magatokra (mi nagyon az EGÉSZ CSAPATRA),hiszen több mint biztos hogy bicatúratörténelmet írtok.
Köszönet a blogíróknak az ízes,humoros,részletes beszámolókért,a fotós(ok)nak a rengeteg szép felvételért.A mai adag képek közül nekem különösen tetszett a "biciklisek előznek komótosan haladó egylovas szekeret",olyan békét és nyugalmat sugárzó,az embernek kedve támad fütyörészni tőle.
És van egy tippem a VoltTúrás o1 személyére,biztosan Nektek is:)
Jövőre jubileumi X.BICATÚRA!? Ugye nem felejtettétek el?

VoltTuras01 írta...

Szomoru vagyok ma erunk haza.. aaa... vagyis a tura vagyis a turasok... holnap mit fogok olvasni milyen kepeket fogok nezni? Szep volt egyeseknek a kimerito biciklizes es sajat kepesseguk felmerese meg athaladasa, masoknak maga a szervezkedes es az orom hogy masoknak segitsen rovid es hosszu tavon, vagylehet hogy csak megerte elszaladni a munkabol a mindennapi rutinbol. Az uj emberek elveztek de lehet jovore nem fognak tudni jonni vagy nem lesznek bevallasztva ilyen is volt(de azert ne felj ha valojaban akarsz jovore is reszt venni e kalandon elobb utobb csak toled fugg)
Emberkek egy hosszu tanev utan jol megerdemelt lazulas volt de nem barmilyen hanem csapatfejleszto szervezestanito barmilyen helyzetbol mosolyal kilepo elettanitas amit valojaban felhasznalhatsz az eletben jobban mint Ultima noapte de Moromete vagy Pascal tragediaja, ez is kell de inkabb a tobbi hianyzik.
lanyok le a kalappal fiuk jovore jobb lesz megtobb edzessel szervezok igy kell ezt csinalni tamogatok adjatok ha van honnan s ha neincs gyertek mert adunk mi...oromot.
A sebek gyogyulnak a turasok cserelodnek a tura will be back ha az Isten megsegit (nem hiaba volt egy tablank "asigurat de sus")
Oszinte reszvetem mindazoknak akiknek eltunt egy kulcsa bicskaja szemuvege tanyerja bugyija a jo hir hogy sosem felejtitek el hogy kb hol jartatok mikor elvesztettetek, en egyszer az elasott vizet hagytam el a tengerparton :)
Mar izgulok a meglepire csinaljatok hogy ne jojjek haza Vama Veche.rol varunk haza egy jo laptye groszra a szulokkel
Gondolatban ott leszek.
Ps mi a meglepi mindig akartam ralizni az udvaron a 200 al vagy egy uj bicikli? Varom postan a valaszt en nem jovok.
Gondmentes feleki ereszkedest

L Istvan írta...

Sziasztok, en is vegig kovettelek, es meg kell hogy mondjam sokszor irigykedtem hogy milyen jo nektek, milyen jol nyomjatok a hegyen, milyen jokat esztek, es foleg hogy milyen jo a talsasag. Sajnos az iden, tolem fuggetlen okok miatt, csak az arnyekbol tudtam kovetni a turat. Szerencsesnek mondhatjatok magatokat hogy iden nem soport vegig a turan semmi es senki se serult meg komolyabban.
Gratulalok mindannyiotoknak hogy vegig csinaltatok fiuk es lanyok egyarant, es mindenkinek jo lazitast, meg tovabbi jo vakaciot kivanok!

Névtelen írta...

Sziasztok!
Nagyon sajnálom,hogy véget ért az idei bicatúra,amit minden nap olyan szívesen olvastam és néztem.Hiányozni fog!
Gratulálok mindenkinek a teljesítményéért és a csapatszellemért.
A szülinaposoknak minden jót és örömöt az életben.
Puszi.Rami. :)

VoltTuras01 írta...

Na most megharagudtam! Hogy lehet ezt csinalni? Hogy lehet kihagyni a hagyomanyos laptye groszt? Ne talan rossz hir lett volna az oceanon tul vinni? Gratula kemenyek vagytok megtettetek egy ujabb kalandot. Hallom a meglepi is elkeszult de rossz embernek akartatok atadni. Koszonom biztosan kulonos pillanat lett volna. Ami biztos hogy jovore ujbol talalkozunk vagy az utan ... nagyot fejlodott a tura es fejlodesre meg van hely es alkalom amire megkerlek hogy ne felejtsetek az uton hogy kik vagytok s honnan indultatok. A tura az iden pihenni megy es csak remelem hogy elerte a celjat hogy faragjon beloletek embert! Ps rajottetek hogy ki vagyok? Mi vegett? Szep jo estet minden volt jelen es jovo pusztulo kovek nyomdokaban bicaturasnak.