2013. augusztus 7., szerda

11. Nap


Az az igazság, hogy a mai napunkat egy hatalmas nagy bocsánatkéréssel kell kezdenünk amiatt, mert két napja csak üzengetünk, de mindkétszer elmulasztottuk. Kicsit zsúfoltak lettek a napjaink, sok mindent meg akartunk nézni, így egy picit szétszóródtunk és elmulasztottuk. Ez a mi hibánk, reméljük megbocsátható bűn ez. A mai nap viszont triplán fogunk üzenni, ez biztos, mert már a blog írásakor, biztos, ami biztos elkezdtünk mindenkit vadászni és gyűjtjük az üzeneteket.
Na de még nem tartunk ott. Nagyon sok minden történt a mai napon is. Reggel alig keltünk fel, ez úgy látszik napról napra nehezebb feladat. A müzlis reggeli után elindultunk várost nézni. Zsolt egy régi jó barátja vezetett bennünket körbe Szeben óvárosában, Radu Drăgulescu egyetemi tanár. Sok minden kiderült Szebenről, többek között az, hogy mindenben ez a város volt az első: itt volt az Osztrák-Magyar Monarchia első színháza, első múzeuma, első kórháza, első patikája, első minden. Na de azt is megtudtuk minek köszönhető ez az áldásos helyzet. Egy régi anekdota szerint Brukenthal gróf Mária Terézia egyik vacsorájára volt hivatalos. A vacsora közben ,,tisztázatlan” körülmények között az uralkodónő egyet, (és ezt nem tudom szebben leírni) szellentett. Nagyon megrestellte magát, mire Brukenthal gróf férfiasan és önzetlenül magára vállalva e nem túl úrias tettet felállt, és elnézést kért. Mária Teréziának annyira szimpatikus lett emiatt a gróf, hogy igazából mindent megadott neki. Többek között Szebenben telket, rajta házat, jószágot s hozzá rengeteg pénzt. A gróf ide letelepedett s innen kezdve az ügyes kezű szászaival mindent felépített. A város valóban nagyon szép, de még mindig nem szebb, mint Kolozsvár. A városnézés után mindenki sétálhatott még egyet a városban, kedve szerint, majd visszatérve a szállásra visszatérve gyorsan pakoltunk egyet majd ettünk egy jót és indultunk is Vízaknára, ahol várt bennünket a legnagyobb jutalom, a strand. A probléma csak az volt, hogy délelőtt, amikor Zozo Enikővel Kolozsvárról visszafele igyekezett megálltak Vízaknánk és a belépő iránt érdeklődtek. Volt egy jó hírük, egy kevésbé rossz és egy egyenesen hajmeresztő. A jó hír az volt, hogy van egy tó, ahol ingyenes a fürdés. A kevésbé rossz hír az volt, hogy van mellette egy sós strand ahova 10 lejbe került a belépő. A hajmeresztő hír pedig az volt, hogy van egy nagyon nagyon nagyon szép strand, ahol viszont már a fürdés nem kevesebb, mint 40 lejbe kerül. Na ez egy kicsit szomorúvá tett bennünket, de igazából annyira nem, a tónak is nagyon megörültünk, főleg, hogy mellette sátorozó hely is volt. Mindegy volt, csak víz legyen. S mert minél hamarabb szerettük volna lemosni magunkról az összegyűlt mocskot olyan gyorsan tekertük le, hogy észre sem vettük. Viszont akkora hőség volt, hogy egyszer mindenképp meg kellett állnunk, hogy ruháinkat és a sisakjainkat megvizezzük, mert elviselhetetlenné vált a hőség. 
Na de ezen hamar túlestünk és tekertünk és tovább a tóhoz. Meg is érkeztünk a sóstó mellé. Itt Zsolt egy korábbi ígéretéhez tartotta magát. Azt mondta, hogy, bár tudja, hogy semmi esélye sincs a „luxus” strandra bevinni minket ő azért megpróbálja. El is ment Mike-al. Kihívta a lehető legnagyobb főnököt, és elmondta, hogy kicsoda is ő, és honnan jött, na meg van gyermeke, aki rettenetesen mocskos és náluk szeretnénk fürdeni, a gond csak az, hogy nincs elég pénzünk hozzá. Na, ennek a nagylelkű főnöknek annyira megesett a szíve rajtunk, hogy „hulló könnye záporán át” alig tudta kimondani, hogy na, akkor 10 lejért menjünk be és mosakodjunk meg rendesen. S ha ez még mindig nem elég jó hírből, hogy 1 600 lej helyett csak 400-at kell fizetni, Mike felajánlta, hogy meghív bennünket erre a fürdőzésre. Nahát, ennyi is kellett nekünk, úgy lubickoltunk, mint a kisrucák eső után a Kövendi tócsákban. A fürdésről sokat nem írunk, képzelhetik, hogy mennyire élveztük a sok vizet. Most már igazán mindenünk meg volt. Volt pancsolás, napozás, fürdés, fürdetés, ugrálás, toronyépítés stb stb stb. Úgyhogy nagyon szépen köszönjük Mike-nak. Az biztos, hogy mindegyikünk a kétheti fáradságát lemosta az úszómedencében. Hihetetlenül jól esett.
Fürdés előtt történt egy szerencsétlen baleset. Péter, és ezt most nagyon komolyan mondjuk, tisztázatlan körülmények között álló helyzetből akkorát esett a bringája fogaskerekei közé, hogy az felhasította a lábát. Enikő és Zozo gyorsan beszaladtak vele Szebenbe, ott egy pár öltéssel elintézték a dolgot. Jól van, minden rendben van vele, azt mondja nem is érezte (na még szép, hogy nem fájt neki. Péterhez fogható kemény régi motoros kevés akad). Péteren kívül kicsi Tamást is megviselte a nap, kissé gyengélkedett ma, ezért az A6-os Audiban, vagyis a gyengélkedőn utazott ma velünk.
Amúgy mindenki jól van. Tiszták vagyunk, csak amúgy virítunk a tisztaságtól, Készül közben a finom grill csirke és krumplipüré vacsorára. Lazítunk, és lassan készülünk ráhangolódni a hazautazásra. Minden megtett kilométerrel most már tudjuk, hogy egyre közelebb kerülünk haza. No, de még élvezzük a túrát. Köszönjük mindenkinek az üzenetet, üdvözlünk mindenkit és várjuk továbbra is az üzeneteket, illetve lassan lehet készülni a nagy találkozásra. Holnap majd pontosítjuk, hogy mikor érünk a sulink udvarára. Egyetlen egy kíváncsiskodó kérdésünk van a kommentekkel kapcsolatban. Egész túra ideje alatt azon agyaltunk, hogy ki lehet az a VoltTúrás01, annyi mindenkire gondoltunk már, hogy lassan azt gondoljuk, hogy valaki a mostani csapattagok közül ír minden reggel, annyira jól ismer bennünket. Nagyon jól esik, hogy valaki ennyire velünk van, és pontról pontra tudja, hogy miről is szól ez a túra. Ez mindenkire vonatkozik, de VoltTúrás01-re különösen. Egy pár tippet kérnénk amennyiben lehet, a kilétével kapcsolatba, az a sok részlet, amelyről beszámolt valaki olyanra utal, aki egyértelműen közülünk való, és minden napunk arról szól, hogy a kommentek alapján találgatunk, úgyhogy nagyon boldogak lennénk (és Gyula is újra lelki békére találna) ha végre kiderülne, hogy ki i ez a nagyon jó barátunk. Nagyon köszönünk mindent biztatást és várjuk a továbbiakat. Jó éjt mindenkinek.


  
Kázmér: Jól vagyok. Kinőtt a szakállam. Üdvözlök mindenkit!
Ádám: Az utóbbi pár nap nagyon jó volt. A mai napot fürdőzéssel megkoronáztuk, de a vacsora még nem jött el. Jó éjszakát!
Balázs: Minden vagány, nagyon jól érzem magam, soha jobban.
Enikő: A szebeni sürgősségen láttam élesben a helyi érzéstelenítésben végzett sebvarrást, de azért nem szeretném ezt csinálni. Remélem otthon minden rendben. Puszilok mindenkit!
Szabi: A mai nap nagyon jól telt. Örvendek a fürdésnek.
Orsi: Megvolt a várva-várt fürdés. Nagyon jól szórakoztunk, Puszilok mindenkit!
Attila: Túl vagyunk  mai rövid szakaszon és megvolt a fürdés is. Már nagyon várom a holnapi hosszabb szakaszt.
B.Feri: Üdv. mindenkinek!
Péter: Felszántott a fogaskerék, de jól vagyok.
Kati: Igaz, hogy már két napja, de megmásztuk a Transzfogarast. Büszke vagyok a 4-es csapatra!
Sanyi: Puszilom Bogit!
F.Boti: A fáradság elmúlt, már jól vagyok. Remélem az apám szerencsésen hazaért és otthon minden renben van. Öntözzétek a füvet!
Eszter: Anna, Isten éltessen így utólag is. Jó utat Pestre anyáéknak. Sok puszi.
Antika: Teltek-múltak az órák, a napok, a kilométerek, persze tisztázatlan körülmények között, s a Barna Mai, aki ambíciós, mint az uborka rájött az Óriás Béjbi Vipera turpisságaira, akiről tisztázatlan körülmények között kitudódott, hogy igazából az Albinó Jegesmedve aki tisztázatlan körülmények között egy nemzetközi bűnöző, akinek súlyos bűnei még tisztázatlanok. A Barna Maci, aki ambíciós, mint egy uborka még azt is kiderítette tisztázatlan körülmények között, hogy a Szürke Ló, aki ravasz, furfangos, s minden hájjal meg van kenve pontosan, mint a róka s ráadásul hülye, igazából Chuck Norris, s emiatt tisztázatlan körülmények között abbahagyta a nyomozást a Szürke Ló mivoltáról. Idöközben, a Tigris, tisztázatlan körülmények között , a különleges képességei segítségével eljutott Tekirdag környékére, ahol tisztázatlan körülmények között összefutott Ashali Abdul Danam Mohamed Sálálámmal, s ezután tisztázatlan körülmények között el is váltak utjaik. Akkora már az Óriás Béjbi Viperát tisztázatlan körülmények között a Barna Maci, aki ambíciós, mint egy uborka elzárta súlyos büneiért. A Szürke Ló ennek hallattára tisztázatlan körülmények között megfutamodott, tisztázatlan körülmények között elfeledvén azt, hogy ő igazából a retteget Chuck Norris!!!:)

9 megjegyzés:

Gyöngyvér írta...

Már nagyon vártam a beszámolót! Úgy látszik hasonulok Apához, már este olvasom a történteket. Itthon minden rendben van, általános szőnyegmosás van napirenden. Még nem tudjuk, hogy lesz-e tapsolás ... Majd értesítünk.
Hűs fuvallatot, kevés szúnyogot!

ZOP írta...

Örvendünk a jó fürdőzésnek,reméljük kipihentétek magatokat,mielöbbi gyogyulást a sebesültnek.

RO anya írta...

Mar csak ket ejszaka maradt hatra es ket napi tekeres , hihetetlen ,hogy eltelt .Tart karokkal varunk ,penteken titeket a suliudvaran !!!!!! Gyogyulast Peternek es kicsi Tamasnak .

gyszabo írta...

Minden bicatúrás program(jó és kevésbbé jó)megvolt,amint olvasom,bár a Péteré nem lett volna kötelező versenyszám.Gyors gyógyulást kívánok Péter,mert sereghajtó nélkül nem kerek a bicatúra.
A nagylelkű fürdős főnök bácsinak egy naaagy puszit a szive csücskére,csupa jó emberrel találkoztok mindenfele.Mike-nak is köszönet a nemes(és jószagú) cél érdekében tett adományért.
Nemsokára az iskolaudvaron....mert a jó dolgok is véget érnek egyszer.

zsuzsa írta...

Nagyon sok minden erdekest lattatok ezen a turan,tiszta szivbol orvendunk neki.Mike-nak koszonjuk a vizben valo hancurozast!Jo hazafele vezeto utat, mar alig varunk ,lassan mar az orakat szamlalgatjuk.

VoltTuras01 írta...

Thank you Mike! valahogy ezek a gondok a bicaturan mindig kialakulnak, s az a vagany hogy ha nem strand ami mennyei aldas volt, akkor az a to is nem ugy hanem megjobban megfelelt volna (volt meg hogy a hosszu 20 meteres asztalteriton csuszkaltunk a toba jo szappanyosan :) ) egy igazi csapat vagytok barmilyen helyzetben.

mar keszitettem a speech-emet hogy most mar biztos a penz fogytan vagytok s milyen jol fogott hogy valamikor nem panzioban hanem satorban aludtatok. mar fogytan minden de... mi lett volna ha most nem lett volna ez a 2000 lej. gond nincs ha jol emlekszem volt olyan hogy elfogyott a penz s aki tudott besegitett egy kicsit ott helyben (jaj ezt nem kelett volna mondjam? miert? egy csapat vagyunk nem?) na de arra is emlekszem hogy ahany turan voltam 1.2....... evente sosem haladtam meg a 20 lej koltseget ami amugy sem volt szukseges, az olyan volt hogy jaj de jol ettunk gyere lassuk buzauban milyen a kebab :) meg a biciklijavitaskor is ami ugye csak vagy 30 lej lett volna a tura kasszabol volt. YOU SCRATCH MY BACK I SCRATCH YOURS

Peter az egyeduli baj az egeszben az hogy... mindez furdes elott tortent... :) amig ferjhez mesz elmulik!

latom az iden rontottatok a hagyomanyokon, nem nem a laptye groszra gondolok mert arra meg van ido... hanem latom az iden nem egy biciklikosar mentette meg a vacsoratokat (ileyn dolgok kellenek nem hiaba az elso turan igen Bicatura 01 az egyik utjelzo volt atalakitva/behorpasztva szalmakrumpli sutesre.


jaj milyen megtiszteltetes hogy jo baratnak neveztek. hogy ki? tudjatok ti!
gondolunk ratok s barcsak... veletek tekerhetnenk :)-visszafele dombon felfele adva a tempot minden zoldfulunek.
Gyula csak neked megsugom! en leszek az aki majszolni fogja a finomsagokat amit a turasoknak hoznak a szulok erkezeskor,mi? sehol sem irja hogy mostani vagy voltturasnak hoztak....:) most mar tobb tipp akkor mar inkabb akasztok egy tablat a nyakamba hogy
VoltTuras01

Névtelen írta...

Sziasztok!
MI sajnos nem tudunk az iskolaudvaron várni benneteket,de majd lélekben ott leszünk és majd megnézzük a kisfilmet.
Norbi szolidaritásból elment az egyik néptáncostársával,Kristóffal,biciklizni.Jó meleg napjuk volt,idén nyáron a legmelegebb: 42 C fok.
Gratulálunk mindenkinek a teljesítményéért és további szép és élménydús napot!!!! Puszi,RAMI.

Kitti írta...

Misi buszke vagyok rad , nagyon varunk mar haza :D Dezso Szabinak nagyon nagyon boldog szuletesnapot kivanok ! Ugyeljetek magatokra es persze egymasra , varunk haza !!!! U.I : Puszilom Dorat es Sanyeszt :)

baby írta...

Sziasztok, nagyon sokat gondoltam ma is ratok , aggodalommal, szeretettel , orommel vegyes erzesekkel :) , nagyon varjuk a holnapi napot ... kemeny, szep "munka" van mogottetek! Misi oleleeees.. oriasi!!!