2008. szeptember 4., csütörtök

10. nap

Szépen indult a mai nap: megébredtünk és végre szemügyre vehettük a tájat, ahol a tegnap este hirtelenjében letáboroztunk: ragyogó napsütésben fürödtek a fenyvesekkel boritott hegyek, a patak kristálytiszta... Ebben az idillikus környezetben fogyasztottuk el a reggelit is, és amilyen gyorsan felhúztuk a tegnap, olyan gyorsan lehúztuk ma a sátrakat. Mielőtt továbbindultunk volna, két vándorral találkoztunk. Ők Svájcból jöttek és lóháton járják Erdélyt Dés-Brassó-Dés vonalon.

Hamarosan mi is nekiláttunk utunknak, ami egy nagy emelkedővel kezdődött, majd kisebbekkel folytatódott. Az út köves volt, kanyargós, viszont a többség kitartóan tekert. Dél körül egy hosszabb pihenőt tartottunk, ami alatt borsófőzeléket is főztünk, jóllaktunk, pihentünk. Még egy pár kanyar, és felértünk a tetőre, innen már csak „gurulni” kellett (ne higyje azt a kedves olvasó, hogy ez olyan könnyű: a bicikli gyorsul, az úton különböző méretű kövek, amiket a saját és a bicikli testi épsége érdekében kerülni kell, kanyarok... a lényeg az, hogy mindig a féken legyen a kezünk). Újra mesés látvány tárult a szemünk elé, és tudtuk, hogy az egyik hegy „mögött” van a mai úticélunk: a szálláshely, ami a Gyilkos-tói üdülőtelepen található. Még egy pár kilométer, méter, már nem is tudtuk... Zsolt biztató célú táv-előrejelzéseit valaki, történetesen Anna elég pofátlanul reagálta le, sajnos nem tudta értékelni azt, hogy az álltólag rövid táv motiválja a fáradt biciklist. De annak ellenére, hogy az ígért táv egy kicsit hosszabb volt, meg is érkeztünk! Itt mindenki birtokba vette a szobáját, és élt is a meleg zuhany lehetőségével. Vacsorára is sor került, kebabot ettünk, majd utána meleg, ropogós kürtős kalácsot. Most pihenünk, sétálunk (egyesek úgy döntöttek, hogy elsétálnak a Gyilkos-tóhoz, ami csak 5oo méterre van innen), „regenerálódunk”.

Sajnos a nap rossz hírei közé tartozik az, hogy a kisbusz, alighogy beértünk a panzióhoz, meghibásodott. Próbáltuk helyrehozni, még együttes erővel tuskóra is emeltük, de kellő alkatrészek hiánya miatt sajnos holnap hajnalban be kell vinni Gyergyószentmiklósra az autódoktorhoz. Emiatt a csapat holnap csak délben indul tovább a Békás-szoros irányába.

A mai nap sem felejtettünk el üzenni:

Leila: ez a harmadik nap, amikor nem ültem autóban. Irtó kemény volt ez a nap, olyan vagyok, mint egy mosogatórongy, de a zuhany mindent megért!

F. Isti: minden rendben, jó a túra

Tamás: jól vagyok.

Dezső: ma panzióban alszunk, jééé!

Anti: szeretlek, Mámá, élj sokáig!

P. Csaba: ma szolgálatos anyósülés-felelős voltam s teljes bizonyossággal állithatom, hogy nem kényelmetlen és az Audi nem rossz, Sándor és Istvánka véleményével ellentétben.

Szatmári Sándor: meggyógyultam. Többet nem iszok ásványvizet. Kár, hogy már hazafelé tekerünk. 15-én kezdődik az iskola, de nem nekemJ üdvözlöm a rádiónéző közönséget.

F. Boti: köszi, Bence, az üzenetet, jól vagyok.

Sanci: ma este megettek a szúnyogok, amúgy jól vagyok, sziasztok!

M. Boti: vészesen telik az idő, nem is merek belegondolni, hogy még csak pár nap van ebből a paradicsomból.

Áronka: engem megettek a muslicák.

Emese: rájöttem: imádom a poros és köves lejtőket, és ezért megmásztam az emelkedőket isJ Nagyon kemény és vagány nap volt a mai. Anyu, ne aggódj, mindkét bokám épségben van. Ma ágyban alszom, most már lassan várhatsz haza...

6 megjegyzés:

Unknown írta...

Szerencsétek van a jó idővel. Esőben durva lett volna. Sok szerencsét és kitartást.

Gizi írta...

Sziasztok. Nagy orommel nezegetem a kepeket, neha 2-szer 3-szor is egy nap. A tegnap nagyon meglepodtem, hogy a tesomat (Sanyit) egy kepen sem lattam, keson vettem eszre, hogy irta is, hogy kocsiban ult. Nem nagyon irtam eddig, mert nem nagyon tudom miket irjak...inkabb csak olvasom a napvegi uzeneteket. Egy kerdesem azert lenne..... A tegnap este irtatok (egyesek), hogy nem tudjak, hogy merre vannak......A kerdes az: reggel a napfenyben rajotettek, hogy hol vagytok? Es ezzel be is fejezem par soraimat. Tovabbi kitartast, a tanaroknak sok turelmet es erot. Sziasztok

Horvat Szilard írta...

szomoruan olvasom hogy a Multivan Allstar megbtegedett, de remelhtoleg a Gyergyoi doktorok meggyogyitjak es nm kell aztan bevoltatni a celba:)Ujra adodott nehany oracska hogy meglatogassam a csapatot Annamari s Sandor tarsasagaban ugyhogy vasarnap estere jovunk:D
Addigis joszerencset (ahogy a geolousok mondanak)

bicadrukker írta...

Sziasztok. Sajnálattam olvasom, hogy meghibásodott a busz, de remélem, hogy minden megoldódott már és ebben az órában már javában tekertek. Nagyon tetszenek a napi csoportképek (napi hány készül?? :) )

irodakukac írta...

Azon gondolkozom, hogy a svájciak vajon svájci lovakkal járják Erdélyt ?? :))) Nyomjátok a féket rendesen lefele!! Az Oltkárkövet üdvözöljétek a nevemben, rég jártam arra.

bogri írta...

Sziasztok

Naponta csodálom a kitartásotokat. Gyönyörűek a képek, üdvözlöm a Gyilkos tót, a Békási tavat és a Csalhót is, egy éve nem jártam arra. Sajnálom a kisbuszt, remélem sikerül megjavítani és ez a kis incidens nem zavarja az utatokat.
Kitartást és napsütést a hátralevő napokra is.