2014. július 31., csütörtök

5. Nap

Ötödik nap szinte legvégén Orsováról jelentkezünk. Elnézést kérünk a késésért, de egyik leghosszabb napunk volt, így később került sor a bejegyzés megírására.
Reggel már-már úgy tűnt, hogy az eső csak legyőz bennünket, de azért nem hagyhattuk magunkat. Amilyen szép idő volt megérkezésünkkor, pont olyan rossz lett a reggeli induláskor. Így gyorsan a szobáinkban megreggeliztünk, majd összegyűltünk egy rövid megbeszélőre és indultunk is Karánsebesre, dacolva esővel, felhővel és szembeszéllel. Elvégre a jó idő nem rendelésre jön, s ha egyszer elindultunk, az eső nem indok a visszaforduláshoz. Három csapatban haladtunk, meg-megállva, bevárva egymást, Economic és narancslé szünetet tartva. S mindez pont elég volt ahhoz, hogy Karánsebesre beérjünk.







 Itt már a jó idő várt bennünket és a kauflandi híres „cabanos” és „mici”. Az eladónők nem hitték el, hogy egyszerre negyvennél több adagot adtak el a pórtékájukból, így az ennivaló mellé kartonból rögtönzött székekkel is gyorsan megkínáltak. Itt Karánsebesen két kedves emberrel is találkoztunk. Egy Csíkszeredából elszármazott kedves hölggyel, Marika nénivel, aki annyira megörült az ékes magyar szónak, hogy azonnal közénk állt és mesélt magáról, történeteiről, a városról, az ottani helyzetről. A másik nagyon kedves személy Péterfi Sándor mérnök úr , volt kollégista, egykori biciklitúrás, aki most épp Karánsebesen dolgozik. Úgy látszik bármennyire is nagy és kerek ez a mi bolygónk, kollégisták mindenhol akadnak, és ez rettenetesen jó érzés. Köszönjük neki, hogy munkáját félbeszakítva szánt időt ránk, és meglátogatott. Időnként nagyon jól esik ismerősökkel, régi jó barátokkal találkozni.







Karánsebestől kettészakadt a csapat. 12 kemény legény tekert, a többiek pedig előre mentek a szálláshelyet megkeresni, kipakolni, vacsorát szerezni. Útközben három baleset történt. Közülük egyet kellett orvossal megnézetnünk. Az első Lilla volt, aki minimális horzsolással megúszta, aztán Antika is megmutatta, hogy nem felejtett el esni, enyhe karambol történt Enikő és közötte, de persze jól vannak. Aztán Tulkos Tamás zárta a mai esések sorát. Alóla is tisztázatlan körülmények között kicsúszott a bicikli. Az orvos bácsi megnézte, a további biciklizést jóváhagyta, úgyhogy gond egy szál sem.

Vacsorát már rég elpusztítottuk, rácson sült csirkemellet, szalma krumplival. Most mindenki zuhanyozik, és lassan elcsendesedik. A szobáink nagyszerűek, gyönyörű a kilátás, pont a Dunára, úgyhogy reggel jó lesz majd itt ébredni. Egy gond van, kb. 12 125 659 – en vagyunk a szobában, azaz 7-en + 12 125 652 szúnyog, de csak elférünk itt egymás mellett. A régi túrások, ha olvassák, Duna Deltás hangulatunk van, csak épp szobákban.

Ha még ma elnézik nekünk, akkor ma sem üzennénk, talán annyit mind, hogy az esőt ma is legyőztük, és úgy is továbbmegyünk, tőlünk eshet, amennyit csak akar. Mi pár napon belül úgyis Rodostóban leszünk, csináljon amit csak akar, és kész. Holnap pihenőnap, úgyhogy este ígérjük, jó sokat üzenünk sőt, csak üzenni fogunk.





20 megjegyzés:

Unknown írta...

Megérdemlitek a holnapi pihenést az eddigi remek teljesítmény után. Csodáljátok a számunkra megszokottól oly különböző, de biztos gyönyörű tájat. Holnap is kérünk sok-sok képet.

J.Babi írta...

Jo ejszakat,kellemes pihenest mindenkinek.Szeret-anya !

Doorii Vj írta...

Szep estet kivanok mindenkinek! :) Orsiiiiiii nagyon buszke vagyok rad es bevallom kicsit irigykedem is :))Annyira jo olvasni minden este a ~bloggot~ es a kepeket nezni :D Orulok,hogy minden rendben van veletek es holnapra kellemes pihenes kivanok mindenkinek!

Humor Herold írta...

Kedves bicaturas barataim.
Ujabb nap virratt ratok,ujra tekeres izzadas de megerte. Hadd engedjem meg magamnak, hogy az ujoncokat gratulaciommal illessem meg es ahogy mondani szoktam " Soha ne hadjon el titeket a remeny". Tobbieknek is gratulalok es egy baratom szavaival elve "A ma gyoztesei, a holnap masnaposai".Csodalom fizikai erotoket,ha en a Szamos szeleig el tudnak bringazni ,hogy halaszhassak egyet mar az nagy teljesitmeny lenne. Robinak uzenem hogy kitartast es varjuk haza(haverok). Tovabbi jo tekerest, kalapomat leveszem ami nincs is jaa es persze puszilom a lanyokat mint mindig.

RO anya írta...

Ilyen hosszu es elmenydus 5 nap utan tenyleg ratok fer a piheno nap ! Orvendunk hogy nem tortent senkivel komolyabb baj .JO EJT NEKTEK !!!

Atta írta...

Remeljuk elfertek annyian a szobaban ,de ez majd holnap kiderul .Egy pihenteto napot holnapra es jo hajokazast .

csemese írta...

Nagy teljesitmenyt vittetek veghez a mai nap. Gratula neketek! De ne panaszkodjatok mert reszetek volt ma: vizben, parkban, pavilonban, napsutesben= egyszoval Aquaparkban. Fel a fejjel, ki a mellel es holnapra egy megerdemelt jo pihenest.

Andi írta...

Gratula csapatnak,holnapra kellemes pihenest,az ero keszleteket feltolteni.Buszkek vagyunk rad Kevin,csak igy tovabb.V,I,Gy es A

Rita írta...

Sziasztok!Elmenydus napotok volt!! Hat gratula,hogy ugyesen vegigcsinaltatok ezt a napot. Oszinte csodalatom annak a 12-13 kemeny legenynek :)
Remelem a balesetek sorat ezzel be is zartatok es Tulkos is rendben van.
Kevin draga,ugyelj Zsofikamra :) Radbiztam. :)
Ma irtam egy uzenetet Zsoltnak,de szigoruan leszolt,hogy a blogon uzenjek...s oszt jokislany letemre meg is teszem...
Ime az uzenetem,mely Farkasnak szol: Ma delben ket ora elott ot perccel lattam a kedves Angyal kutyusodat Csikszereda varosaban,pontosabban a Petofi utca sarkan,angyali kis pofival nezett ki a potgazdija olebol,(mert az igazi te vagy)ugyhogy jelentem meg el es nagyon jol van....de egy rovid kerdes:ha meg egyszer meglatom,megsimogathatom? Annyira cuki :)
Zsofi puszilnak a testverkeid! Varnak haza,sokat kell meselniuk.
Vigyazz magadra es jo pihenest holnapra. A kenyelmes osszkomfortos szallodat meg raktarozd el az agyadba :) Puszik!

T. Ilona írta...

Csodalatos kalandba van reszetek,gyonyoru helyeken jartok,nagyszeru teljesitmeny van a hatatok mogott.Jo hogy nem tortent kmolyabb serules,szep napot teljes felfrissulest! puszi Dragaim!

Tulkos Melinda írta...

Gratula mindannyiatoknak,tul vagytok az elso 5 nehez napon!Remekul teljesitettetek,helytalltatok a kihivasoknak!Buszkek vagyunk rad Tomi,hogy vallaltad a pedalozast,de merd fel egy kicsit jobban a hataraidat.Gyogyulast a "karcolasaidnak",oszd be az erodet.
Jo pihenest mindenkinek es egy pozitiv elmenydus setahajokazasi napot a Kazan szorosban!

Kata írta...

A számításaim szerint az 5. nap július 31, csütörtök lenne, és Aug 1 péntek a pihenő nap ... de lehet, én számolok rosszul. :). Enyhe irigykedve vegyült büszkeség követ nyomon a londoni szurkoló tábor :). Jól megérdemelt, kellemes pihenést holnapra! Hajrá Zsófi! Millió puszi xxx

Unknown írta...

Jó volna többet tudni a "karambolról"- majd hívj fel, ha lesz rá lehetőség (remélem kevésbé "látványos", mint a tavalyi). A legjobbakat mindenkinek!

Unknown írta...

Gratulalunk a csapatnak,nagyon ugyesek.Csaba,nagyon buszkek vagyunk rad(mint mindig),tovabbra is kitartast es mara jo pihenest.

Rami írta...

Sziasztok!
Igaz,hogy az este már nem néztem meg a fényképeket,de ma reggel a kávém mellett,ez volt az első dolgom.Körülöttem még alszik mindenki,Norbi sajnos beteg,lázas és megy a hasa,ezért is kellett a nyaralást megszakítanunk....de sebaj....élvezettel olvasom a beszámolókat,előbb magamban,majd később hangosan,hogy a család is hallja.Lélekben és gondolatban veletek vagyunk,Norbi még inkább,hisz tudod, Kevin,ő is nagy bringás.Nagyon ügyesen haladtok a célotok felé,és a mai megérdemelt pihenőnap igazán a javatokra fog válni.Vigyázzatok magatokra továbbra is,a sebesülteknek jobbulást!!! Millió puszi Budapestről. Rami. :)

Rék Zsolt írta...

Nagyon ügyesek vagytok,büszkék vagyunk rátok.Megérdemlitek a pihenést.Farkasom sokat gondolunk rád,nagyon hiányzol.

ZOP írta...

Gratulálunk mindenkinek,fel a fejjel,és jó hajózást a Kazánszorosban.

Névtelen írta...

Naponta figyelemmel követlek Benneteket.Csodálatos helyeken jártok,hatalmas élményekben van részetek.Különösen büszke vagyok a "fiaimra"(Farkas,Sanyi,Tamás,Robi külön puszi Nektek),de mindnyájatok bátorságát és kitartását csodálom.Szeretettel üdvözlöm a kollégáimat is és az egész nagy csapatot.Gyönyörű napot és további kitartást kívánok!Réka tanci

Ercsey-Ravasz Ferenc írta...

Nagyszerű csapat vagytok, gratula mindenkinek, külön az új mesterszakácsnak!
Tamás, ha már muszáj esni, légyszi, a zenéléshez szükséges testrészeidet óvd!
Jó pihenést, jó túrát, szorítok nektek!
A Ferminátor

Péntek Bori írta...

Jaj, vészesen közeledik az az idő, amikor már alig tudunk titeket elérni telefonon. DE! Nagyon ügyesek vagytok és kitartóak és itthon mindenki nagyon izgul értetek és szeret titeket :) Kitartást és ilyen szép csapatmunkát kívánok az úthoz!
Gyulaaaa gyere már haza, ez a sok tábor már túúúl sok nekem és rengeteg a mesélnivalóm:P
Botiiiii te is hiányzol már itthonról! Kalotaszegen olyan szép esküvő lesz, hogy csodájára jár majd a világ. (Majd elmesélem)
Tamás, puszi és szeretet:)
Zsolt, kitartást!
Mindenkinek üdv!