2012. augusztus 23., csütörtök

1.nap

                                                                  
                                                                               
Mindenkori biciklitúrás szokás szerint, éjjeli órákban fejeztük be a pakolást, rendezést, festést, javítást, de a lényeg az, hogy reggelre minden készen állt az indulásra. Fél 8-ra mindenki az udvaron volt, bepakoltuk a hátizsákokat a szürke utánfutóba és már búcsúzhattunk is. Kellemes meglepetésünkre megjelent a színen az Antena 1 stábja. Annyira megtetszett nekik a tegnap délutáni hangulat az udvaron, hogy reggel is eljöttek filmezni. Minden a terv szerint zajlott, fél 9-kor már az iskola előtt vonultunk rendőri kíséretünkkel. Az eddigi biciklitúrákon az indulás napjára általában vasárnap került sor, az idén viszont egy csütörtöki napra esett a választás. Ez azzal is járt, hogy rengeteg ember volt délelőtt a városba. Akármerre haladtunk, mindenhol ránk szegeződött a járókelők tekintete. Egyesek tapsoltak és mosolyogtak, mások bámultak mint borjú az újkapura, hiszen nem minden nap suhan át 34 sárga  (FainosagosJ) mellény a Főtéren, a Deák Ferenc utcán, vagy akár a „Möröstéri” tömbházak között. De nem csak járókelőkkel, hanem autókkal is tele volt a város a hétköznap miatt.  A kolozsvári rendőrség viszont, már évek óta segít nekünk kijutni a településről és a legnagyobb komolysággal végzi feladatát. Egészen a várost kikerülő terelőútig velünk tartott egy rendőrautó. Ettől a ponttól kezdve magunkra voltunk utalva és megkezdődött a „vad vízi evezés”, a Biciklitúra.





Első megállónk az Apahida előtti Lukoil-nál volt, majd Nemeszsuk községtől két csapatra oszlottunk. 
Ez azért szükséges, mert nem mindenkinek ugyanaz a tempója. Ennek megvolt a következménye is. Elfelejtettünk vonulás zárót kijelölni az első csapatnak és amikor Bence lemaradt, majdnem elütött egy öreg nénit. Illetve túl közel ment el mellette és hozzáért a könyökével. A néni megijedt, de megálltunk és egy Economic nápolyszelettel megbékítettük. Körülbelül 10-15 kilométerenként a „Kemény Jimmyk” csapata bevárta a nyugodtabbakat és tartottunk egy pihenőt. Szamosújvár mellett az új kerülőútra tértünk, amely egyben a túra első kaptatóját jelentette. Nem hosszú, viszont a 35 fokos melegben mégis kimerítő dombocska volt. Désig tartott a nap legforgalmasabb útszakasza. Tartottunk egy hosszabb szünetet, megettük az otthonról hozott szendvicseket, hideg vizet töltöttünk kulacsainkba, majd Bethlen fele kanyarodtunk. 

Talán ez volt a nap legfárasztóbb szakasza. Dél volt, a nap égette bőrünket, de mégis kibírtuk a 30 kilométert a bethleni eltérőig. Innen végképp elbúcsúztunk a főutaktól, legközelebb Ukrajnában lesz ilyen gondunk. Rátértünk a Salva fele vezető útra, amely már majdnem a táborhelyünket jelenti, hiszen a Salva patak partján táborozunk. Csekély forgalom, viszont kisebb szerpentinek vártak ránk, majd hosszú egyenes út a táborhelyig. Közben rájöttünk, hogy a Salva patak menti falvakban nagyon kedves emberek élnek. Egy néni több liter vízzel kínált meg minket kútjából. Azt állította, hogy a környék legjobb vize van nála. A lehető legjobbkor jött, hiszen az összes innivalónk már szinte felfőtt.

Délután 6-kor értünk végre a táborhelyre. Óriási megkönnyebbülés volt, hiszen az út kezdett lassan emelkedni és mind ki voltunk már merülve 117 kilométer után. Fontos megemlíteni viszont, hogy az újak közül többen is vagy végig bringázták a napot vagy csak éppen egy szusszanásra ültek be az autókba.

Most pontosan 8 óra 35 perc van, az összes sátor áll és készül a híres rántott sajt. Az első táborszervezés nagyon fontos a túrán. Utána már minden magától megy, mindenki tudja mit kell csinálni, ma viszont az újaknak meg kell mutatni a teendőket. Legalábbis azt hittük. A valóságban ez úgy történt, hogy egy szóra mindenki megmozdult és talált magának feladatot. Az emberek fát hoztak, krumplit pucoltak, kipakolták a csomagokat, reflektort szereltek a fára (mivel generátorunk is van), tüzet gyújtottak, sátrakat állítottak. Mindez percek alatt történt. Szóval egy profi csapat voltunk ma. Már csak vacsorázni kell és teljes lesz az első igazi biciklitúrás nap!


Következnek üzeneteink:

Bányai Béla: Üdvözlök mindenkit. Nagyon  jól bírom a strapát, nincs semmi gond.
Gál Sanyi: Minden nagyon jó. Hívjátok fel Babost és köszönjétek meg neki a javításokat.Hiányzol Bogi.
Fehér Zalán: Nincs jel.
Ballán Dávid: Sziasztok! Minden rendben van erre, volt egy hátsó defektem, Zsolttal kocsikáztam egyet, de utána tudtam folytatni az utat. Vigyázzatok magatokra!
Kevin:Üdv mindenkinek, eddig semmilyen technikai vagy sérülési bajom sem volt, kicsit lusta vagyok, de ez csak az első nap.
Bence: Elütöttem egy öreg nénit de szerencsére nem lett semmi baja. Nem tudlak hívni. (Anyukámnak)
Vígh Anti:Hogyan  kell elfogni egy sisakos tigrist?
F.Timi: Jól vagyok.:) Jól ment az első nap.Köszönöm mindenkinek aki ma reggel kijött az udvarra.
Lukács Ádám: Jól vagyok.
Dezső Szabi: Egész nap bringán voltam, picit elfáradtam amugy jól vagyok.
Tóth Dávid: Sok sikert!
Szabó Gergő: Kicsit fáj a torkom.
Lőrincz István: Tikkasztó meleg volt. A biciklim nagyon jól ment. Áronci ellopta a tanár úr beszédének a lényegét.:)
Ervin: Fájt a fejem. Ültem a traileren. Kilyukatt az első kerekem.
Nagy Alpár:Jól érzem magam.
Fery: Üdv minden blogolvasónak.Jól  jöttünk első nap.Jó a csapat,jó az idő.
M.M.Dávid:Maximális bicatúra, úgyhogy nincs hogy rosszul teljen. Üdvözlök mindenkit.
L.Orsi:Nagyon jól telt az első nap,nem volt semmi gond. Végig bicigliztem,nincs jel.
Vincze Dávid:Jól vagyok és már nagyon éhes.
Balázs:Minden rendben.A túra nagyon vagány.
Solymosi Zsolt:Kipipálhatjuk a mai napot.Elégedett vagyok.Egy mosdótál sajtot süt Botival és Tamással.
Szabó Tamás:Zsolt a béka.
Nyitrai János: Öregebb bringás üzeni az otthoniaknak,hogy ma csak “okosan” gurultam.
Nagy-Kóródi Enikő: Holnap levesszük Scott-ot...ki tudja,meddig marad lenn?
Simon Csaba: aaa nagyon profi!!! a kék párna kimaradt:((



17 megjegyzés:

R.Dora írta...

Sziasztok!Nagyon ugyesek vagytok.
Timinek es Orsinak kulon gratulalok. Vigyazzatok magatokra, jo szorakozast es sok sikert!

Anya írta...

Haat...most mar tul profik vagytok!Attol tartok, hogy az iden nem nagyon lesz mit irjunk nektek; semmi baki,minden csak megy elore terv szerint. Hat mi ez TOUR DE...?Meg generator is van? Aztan szuper autok, gyonyoru piros kisbusz, uniformis, uj zaszlok... a sok media hasra esve, a "konkurens cegek" besargulva. Szakemberekrol ne is beszelve:van itt orvos, ugyved, informatikus,gyogyszeresz, lelkesz,szerelo, safetys, szakacs, logisztikus, pedagogus, medias, filmes...es veletek van a jo pasztor is.
Az Isten vedjen meg minden bajtol utatokon!
Hajra BICATURA!!!!

gyszabo írta...

Már nagyon vártuk a blogbejegyzést,örvendünk hogy jól sikerült nap van mögöttetek.Nagyszerü csapat vagytok,le a kalapokkal előttetek, kiváltképp az újoncok előtt.Köszi hogy egy ilyen fárasztó nap után még van energiátok üzenni nekünk.Jó éjszakát,szép álmokat és egy elviselhetőbb hőmérsékletü, tartalmas ,érdekes holnapi napot kivánunk.

MafiaSanyi írta...

o, már el is felejtettem, hogy elmentetek... ugy negyed 10-ig... mind nézem a képeket s olyan nem tudom hiányzik valami onnan (egy olyan piros bicikli). nagyon látványos hogy évről évre profibbak vagyunk aaaa... vagytok. Ha jol emlékszem a túra nem az indulás napján kezdődik hanem jóval előtte, remélem mindenkinek volt alkalma ráhangolodni, ha nem akkor kívánok nektek egy jó esőt, az majd összehozza a csapatot (vagy lehet csak igy láttam a tavaly mikor mindenki a maroknyi C vitamin hatása alatt volt). minden esetre örvendek hogy követhetlek benneteket de..... Lőrincz István add át üzenetemet a "kemény Jimmy"-knek...
A tegnap reggel mondani akartam én is a csapatnak valamit indulás elött, de aztán mikor annyi ember engem nézett meg Zoli Spielberg történelmet írt, ugy szó nélkül maradtam, Emberek ez nem egy verseny, de egy all you can eat pizza night ot ajánlok nálam otthon (ha egy darabban visszaértek) annak az embernek aki meggyőz egy ukrán határőrt hogy a biciklijére üljön(kérek képet ukrán határőr biciklin fainoşag-os mellényben...) ha ez nem sikerül akkor az all you can eat Sanyi's pizza mindazoknak szól akik végig nem ülnek autóba vagy talán biciklire... További jó napot, aki nem tud fejszét tőrni és krumplit pucolni az tanuljon meg!!!

Biborka írta...

Büszkék vagyunk Rátok és gondolatainkban hordozunk benneteket, kitartást nektek! Külön üdvözlet Herr Kollege-nek :)
Szeretettel, Biborka

Kukorica Csenge írta...

A blogOlvasó köszönti a blogoló bringásokat!
Kellemes élménynek (túrázásnak, blogolásnak és olvasásnak) nézünk elébe, hiszen rendkívül profi csapatnak látszik az idei.
Gratula a jó rajtért a bringásoknak (Kemény Jimmyknek, nyugodtabbaknak, pihenőknek, újaknak és öregebb bringásnak egyaránt), a sofőröknek, a logisztikai menedzsereknek, a szerelőknek, a kíséretnek, a blogírónak, a fotósnak (máris készült pár kiváló felvétel), az öreg néninek (aki gyorsan békül az Economic nápolyszeletért) és a mosdótálnak (amely rántott sajtot süt nektek - ezt majd kölcsönkérem, ha hazaértetek :D )!

Jókat a mai napra is!

Bálint Zozó írta...

Hát így a blogot olvasva és a képeket nézve méginkább sajnálom, hogy idén nem tarthatok a csapattal. Már első nap 100 km felett bringázni az nem semmi. Tényleg kemények vagytok, csak így tovább!

Gulacsi Orsi írta...

Nagyon ugyesek vagytok! Nem semmi ,amit csinaltok. Tovabbi jo szorakozast es vigyazzatok magatokra! Puszilom Juliat!

eMese írta...

Ááááááá, lélekben nagyon veletek vagyok! :) Vigyázzatok egymásra s gyűjtögessétek a felejthetetlen élményeket! :)
Erőt, jókedvet, felhőt, türelmet s mosolyokat! sok puszi, eMese
U.I. Idén ma ültem először rendes biciklire :D nagy élmény :)

Unknown írta...

Most a seprűm azért kellene, hogy hűsítő szellőt kavarjon körülöttetek (s persze még látnám is a "történéseket")...

nilataK írta...

Első sorban gratula mindenkinek,kitartást és idén nem azt, hogy ne ázzatok meg, hanem azt kívánjuk, hogy ne kapjatok napszúrást! Másodsorban üzenjük Csabinak: nagyon büszkék vagyunk rád és ne aggodj,a kék párna épségben itthon maradt,csak rossz helyen kerestetett.
Csak így tovább emberek!

Oreg bicajos írta...

Ha ugy fejlodne a roman gazdsag mint ahogy a BICATURA az utobbi 3 evben, akkor Merkel Kancelar asszonynak bizony fajhatna a feje es nem csak akkor amikor a "mi" Crin-unk "kinyitja a szajat"!
Jo volt ujra latni Titeket es erezni azt a profizmust ami minden reszletbol sugarzott a Csapatot nezve !
Jo szorakozast mindenkinek es vigyazzatok egymasra !

Neo írta...

"Ha nem jön álom a szememre,
Mi juthatna ilyenkor az eszembe" ?
Mi mas mint a BICATURA blogja, ahol sajna meg mindig csutortoki a moka!
Haho, hol vagytok ??????????
Ugy latom muszaly lesz Facebook-os legyek miattatok, pedig meg voltam gyozodve hogy az nem nekem valo !

Unknown írta...

nagyon,nagyon ugyesek vagytok,csak igy tovabb.kitartast az ujjoncoknak
es sok sikert a regebieknek.szabi ithon hagytad az esokabatodat ,remelhetoleg nem fog kelleni .a jo isten legyen mindig velletek

Névtelen írta...

Greetings! This is my first comment here so I just wanted
to give a quick shout out and say I truly enjoy reading your blog
posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the same subjects?
Thanks a lot!

my blog; Juegos Online Gratis

Névtelen írta...

Can you tell us more about this? I'd love to find out more details.

Also visit my website - Juegos Online

Névtelen írta...

These are really wonderful ideas in about blogging.
You have touched some nice points here. Any
way keep up wrinting.

Here is my web page: Juegos