2011. augusztus 1., hétfő

9. nap - vonatozás és kocsikázás

A tegnap este, vagy inkább éjjel egy naaagy maffiázással záródott, ami az újdonsült 2o évesünk ötlete volt. Ebben mindenki alaposan megdolgoztatta agysejtjeit a különböző variációkkal és főleg hasizmait a sok nevetéssel. Végül ez is vetett véget a játéknak, ugyanis a panzió lakói is igényelik az alvást. De ránk is fért egy kis pihenés.

A reggel korán érkezett, főleg a játékosok számára. ,,hajnali” 10 órakkor már az összepakolt csomagokkal álltunk a szállásunk parkolójában, majszolva a finom kalácsot, és hozzá ki-ki kedve szerint jaurtot, szánát, vagy tejet. Aztán úti csomagot készítettünk (ami két ínycsiklandó szendvicsből, paradicsomból, paprikából, édességből, és hasonló jókból állt), majd a csomagolás és reggeli megbeszélés befejeztével kitekertünk a szállásunk parkolójából.


Az állomás elé érve elbúcsúztunk bringáinktól, melyek ma nélkülünk utaztak Zsolt és Feri kocsiin, illetve mögött. Mivel a tervezettnél korábban értünk az állomásra (már 11:30-kor ott voltunk) leültünk a fűbe és felolvastuk a tegnap esti blogbejegyzést, a saját üzeneteinkkel, és az Önök hozzászólásaival együtt, amelyeket ismét köszönünk.



Ezután a csapat egyik része kocsival elindult a Bolii barlang fele, hogy előkészítse a vonatozók számára a finom gulyást és a sátrakat, azoknak akik inkább ezt választanák a barlang sötétje helyett. Közben sikerült összeszednünk egy kutyust, és megnézni a barlangot, amiről akkor még úgy tudtuk, hogy délután 4-kor eloltják a világítást.

A többiek elindultak, hogy valamiképpen elüssék idejüket a későn induló vonatig (amely az eredeti terv szerint 5-kor kellett volna induljon Tg Jiu-ból, de a már megszokott pontosság miatt csak 6-kor érkezett az állomásra). Ez alatt a csapat meglátogatta a piacot, újra elmentek a főtérre, ettek valamit, majd megint maffiázni kezdtek, úgy tűnik mégis ez bizonyult a legtartalmasabb időtöltésnek.


Sajnos a vonatozás sem jelentett akkora élményt, mint amire számítottunk. Az egész összesen két vagonból, meg egy mozdonyból állt, és jócskán tele volt. Ez azt eredményezte, hogy szétszóródtunk, és csak olykor-olykor láttunk ki az ablakon. Viszont a román vasút mellett szóljon, újak voltak a vagonok, és a légkondicionáló is kényelmesebbé tette a helyzetet.

Amikor újra egyesült a csapat, elfogyasztottuk Boti újabb remekművét, a fenséges gulyást. Mivel a csapat kissé levert volt, és a néhany nap lustálkodás után nem tudtuk mit is kezdjunk magunkal, tartottunk egy rövid megbeszélést a jövőt illetően. Arra jutottunk, hogy a holnapi éjjeli biciklizés helyett valamikor dél körül elhagyjuk a barlangszállást, hogy minél hamarabb újra tekerhessünk, és a holnapután majd gondoskodik magáról.



A mai nap még tartogat számunkra egy nagy eseményt, ugyanis Antika holnap ünnepli a születésnapját, és éjfélkor köszönteni szeretnénk a barlangban (ilyen reményeink szerint még neki sem volt.) Holnap majd beszámolunk az akcióról, és a barlangi éjszakáról is. Addig is várjuk a hozzászolásokat, de mindenkit kérünk Antinak senki ne szóljon! Köszönjük.


14 megjegyzés:

oreg bicajos írta...

A denever meg hadjan, de mi lesz ha haza jon a Benci Macko ???
A hoteleket csillagokkal, a panziokat margaretakkal szoktak osztalyozni.
A ti barlangotok hany deneveres az 5-os skalan ?
Ha nem lenne jo a hangulat ott a barlangban:
A kisegér meg a mamája mennek az úton. Elrepül felettük egy denevér. A kisegér nézi és felsóhajt: -Ha nagy leszek én is pilóta karok lenni!
---------
Mit csinál a denevér a mikrohullámú sütőben? - ??? - Zenét hallgat.
---------
Varjuk a reszletes beszamolot meg a KEPEKET !

Csabi írta...

Holnap -ha az idő is engedi, akkor Kidében leszek, mert azért dolgozni is kell néha, persze nem szabad túlzásba vinni...szóval holnap nem tudok egyetlen gondolatot sem megosztani veletek, de azért lélekben nem távozom. Csütörtök felé már 30 fok körül lesz... Addig is napsütést és hátszelet. Emesének köszi a tegnapi üzenetet:) puszi:)

pborika írta...

Anti, Isten éltessen!
Amúgy meg további jó utat nektek. Ne veszítsétek el a jókedveteket, legyen továbbra is kitartásotok, és a többi napotok is legyen felejthetetlen:)

Ildikó és Csaba írta...

A meteosok jobb időt jósolnak,remélem a ti hangulatotok és jokedvetek megmarad.Várjuk üzeneteiteket.Jó bringázást.

W írta...

Nagyon szép helyeken jártatok, figyelemmel követem. Nagyszerű az, hogy mennyire együtt működik a csapat már. Kítartást továbbra, napsugarat, és legyetek továbbra is ilyen ügyesek.
ÜDV, P.W.

gyszabo írta...

Isten éltessen Antika,boldog szülinapot kivánunk!
Úgy gondolom hogy soha barlanglakó-vagy barlangban alvó- nem kapott még ilyen mutatós és biztosan naaagyon finom bicatortát a szülinapjára.
Szép napot és jó időt mindenkinek.

Gulácsi Orsi írta...

nagyon boldog születésnapot,Antika!! biztos boldog, mert a hangulat megvan:) további jó turázást, s kitartást nektek!!

ÉN írta...

Biciklizős dal 4 Lyrics
Gryllus Vilmos

Bicikli, bicikli, de gurul a bicikli.
Bicikli, bicikli, de forog a bicikli.

Le a völgybe kanyarog, mint a szélvész, úgy robog.

Bicikli, bicikli, de rohan a bicikli.
Bicikli, bicikli, de suhan a bicikli.

Bicikli, bicikli, de rohan a bicikli.
Bicikli, bicikli, de suhan a bicikli.

Fölfelé de meredek, lassulnak a kerekek.

Bicikli, bicikli, nyekereg a bicikli.
Bicikli, bicikli, vánszorog a bicikli.

Az utolsó kaptató, aztán jön a bukkanó.

Bicikli, bicikli, de gurul a bicikli.
Bicikli, bicikli, de forog a bicikli.

http://www.youtube.com/watch?v=r3s1ybrFk3Q&feature=related

P.Hajni írta...

Boldog szülinapot Antika!

nilataK írta...

Anti!!! Isten éltessen!!!
Mindenkinek nagyon jó szórakozást és kitartást! Puszi a bandának!:*

As. Youth Hostel Romania írta...

Vegre ujra ket kereken! A bicatura hangulata remelem ujra a regi es a faradtsagot es sarban taposast, uszast is feledtette veletek a barlangi szuletesnapi buli. Isten Eltessen Antika! Kivanjuk, mi itthoniak, titeket csodalok, hogy ilyen emlekezetes szulinapjaid legyenek es elvezd a tobbiek csodalatos kenyezteteset, amit mi is lattunk ebben a bicatortaban is. I@A

Judith írta...

Isten éltesse Antikát,gondolom nem minden buliját tarotta eddig barlangban....majd meglátjuk ezután:)
Az hogy Robioz megy a futár két csapággyal....legalabb tudja hogy a tied Dávid, de amikor érkezik egy 4és fél méteres kenuval....de annak is megkerült a gazdája(Noki:)))Csárli el is hozta, holnap kipróbálujuk:)
Jó időt nektek s jó bicizést!

Palkó írta...

Nagyon jó titeket minden egyes nap olvasni! Nagyon szép helyeken jártok. Ja, és Réka! Hallod már a helikoptert? Vagy a szirénákat? :) (Remélem nem... :))

Anita :) írta...

Nagyon csodallak benneteket . Rengeteg ero es kitartas kell hogy ezt letrehozzatok es veghezvigyetek !