2011. augusztus 3., szerda

11. nap

Reggel gyönyörű napra ébredtünk, mert végre nem az eső, hanem a nap melege ébresztett. Rájöttünk, hogy azért jobb így ébredni. Aztán a nap szépsége csak fokozódott. Ugyanis mire mindenki ébredezni kezdett Boti Zsolttal már el is készítette a csodálatos reggelit, édes avagy sós bundáskenyeret (édes mellé cukor és finom túrókrém dukált, a sós mellé pedig fenséges telemea).


Reggeli után következett egy kis szieszta. Volt, aki pancsolt egyet, mások csónakáztak, volt olyan is aki csak süttette a hasát, mások pedig állítólagos gyógyhatású iszapot kentek magukra. Jaj, és felütötte fejét ismét a mosási vágy, úgyhogy minden kedves szülő figyelmébe ajánljuk, hogy aki a kedves gyerekét mosni látja a képeken, ne tiltsa többet el otthon ettől az örömtől.

Aztán még egy kis pihenés, közben fürdés, fürdetés, lazsálás…

Aztán megelégeltük a sok henyélést és bringára ültünk. Elbicikliztünk Sarmisegetuzara, megnéztük a római romokat, elmentünk és megnéztük a Densus-i templomot, országunk egyik legrégebbi és nagyon különleges templomát. Útközben kaptunk egy kis fagyit, ami még inkább meghozta a biciklizési kedvünket. Egy kicsit nehéz volt megszokni, hogy megint sokan mentünk együtt, Szilárd szerint úgy mentünk, mint a harmonika, mivel elég gyakran pont a felgyorsulás pillanatában kellett fékezni, de azért élveztük, hogy együtt mehettünk. A forgalmom kicsit nagy volt, de a védőkocsiink megint jól végezték a dolgukat.

A nap folyamán nagyon kellemesén ért az a hír, hogy a Szabadság napilap két cikket is közölt a túránkról, egy részletes fotoriport, és egy kedves cikket, ami főoldalra került. Jól esik, hogy közben is figyelnek ránk. Emellett Zsoltot is felhívta ma a kolozsvári rádió, és interjút készítettek. Főként Antika tortájának a receptjére voltak kíváncsiak, de azért mindent mi sem árulhattunk el, úgyhogy, azok, akik hallották sajnáljuk, de azért vannak titkaink.

Aztán a bringázásról visszatérve készítettünk egy hatalmas adag szalmakrumplit, ami még finomabb volt, mint az előző. Mindenkinek félre állt a hasa tőle. Főleg a finom otthonról hozott lesütött hús aratott nagy sikert.

Most mindenki pihenteti a gyomrát, van aki maffiázással, van aki csillag bámulással, de így vagy úgy mindenki pihen.

Aztán holnap újra útnak indulunk, s elhagyjuk a tó-strandunkat…sajnos. S hogy holnap merre járunk, majd este eláruljuk. A mai képekkel jobb térerő reményében reggel jelentkezünk.

5 megjegyzés:

Csabi írta...

Nahát, nahát, csak megérkezett a szép, napsütéses idő...már alig várom, hogy én is nyeregbe pattanhassak...apropó: ha valaki találkozik velem, és fel tud mutatni egy csillogó szempárt, meghúzhatja a szakállam... és ha akar, kívánhat is egyet...:) Komolyra fordítva: kitartás, lassan, de biztosan mindenki belefekhet a jól megszokott pihe-puha ágyikójába... napsütést, hátszelet!

Ercsey-Ravasz Ferenc írta...

Tudom, hogy még nincs vége, de sietek gratulálni. Remélem, tudjátok azt, amit én csak érzek-sejtek: hogy milyen rendkívüli életpillanatok részesei vagytok...
Amit csináltok, amit választottatok magatoknak az nem könnyű, sőt, mégis, vagy talán éppen ettől óriási és csodálatra, tiszteletre méltó. Ti tudtok valamit, amit oly sokan nem is sejtenek. Világotok, lelki többletetek nem szavakba önthető. Csupán átölelni lehet.
Ismeretlenül is nagyon szeretlek titeket...

P.W írta...

Végre szép, napsütéses reggelre ébredtetek:) Kívánom ez maradjon meg így végig, kitartást, jókedvet egyaránt mindenkinek.
További jó bringázást és míg újra találkozunk "HORDOZZON TENYERÉN AZ ISTEN".

bicadrukker írta...

A térképet böngészve meglepett, hogy ti már mindjárt itthon vagytok!!!! Biztos kicsit örvendtek meg nem is... Nekünk is hiányozni fog jövő héten a blogolvasás - és ezt nemcsak a magam, hanem mind a 18 blogot követő munkatársam nevében kijelenthetem :))

oreg bicajos írta...

Szuper hogy ujra a bringak vannak a foszerepben es nem az eso.
Varjuk a kepeket is nagyon, mert ott ahol Ti most jartok, egy kedves baratomat idezve: "neam de neamul meu n-a umblat".
Hat mostantol en mar nem mondhatom el ezt Sarmisegetuzarol.