2011. augusztus 2., kedd

10. nap







Azért barlangban nem alszik minden nap az ember, s ráadásul szülinapi party-t sem csapnak hétévégenként a Bolii barlangban, de MI megtettük, úgyhogy mindenek előtt erről tudosítanánk a világot. Tehát tegnap este Boti irányításával elkészült a már tegnap is megmutatott csodálatos torta, ami legalább kétszer olyan finom volt, mint amilyen szép. Úgyhogy néhányan lesunyiztak a barlangba a tortával és az ajándékkal (Feri csodálatos rajzaival és személyes jókivánságainkkal feldíszített hófehér póló), majd türelmesen vártuk az ünnepeltet és a többieket. Amikor megérkeztek, Zsolt Antinak a szemét bekötötte míg mi körbeálltuk és elkezdtük énekelni a boldog szülinapot című slágert, és mindez alatt Kati és Boti ,megjelentek a csodálatos tortával. Na azért ez önmagában sem egy hétköznapi ünneplési mód és forma, de azért mindez egy csodás barlangban...azért nem semmi.






Aztán egyesek a képeket töltötték fel a petrozsényi csodás OMV benzinkútnál (már úgy járunk oda, mintha haza mennénk, ugyanis amióta a Transalpina környékén tanyázunk oda megyünk térerőt vadászni), míg mások szokták a barlangi levegőt. Nem sokkal mellettünk (5 méter távolság, 6 méter mély) csordogált egy patakocska, ami sokunkat könnyen álomba szenfderített, de volt olyan is aki ettől elég gyakran frekventálta a természetet.


Reggel mindenki elvesztette az időérzékét, elég későn ébredtünk meg, ugyanis a nap nem tudott besütni a barlangba, de azért amire Boti elkészítette a páratlan ízű bogrács tejbegríszt. Szilárd szerint kicsit krupli ízű volt, dehát az otthonról hozott finom barack és más nemű lekvárok azonnal helyrehozta azonnal.





Aztán elkezdünk pakolni, illetve Tamásék elmentek Petrozsényba Jákó Szabolcsékhoz (kollégista növendék), akik sokat segítettek, azzal, hogy a jégakuinkat hűtőbe tették, hogy a sok finomság, ami még van nem menjen kárba.

Sajnos visszafele a golfnak (Tamás szürke Batmobilja), kicsit meghibásodott, de Feri szervíze gyorsan odasietett és a meghibásodást pillanatok alatt megjavította. Ilyet se látni sok helyen, hogy egy szerelő percek alatt mindent megtudjopn javítani...azért nagyszerű emberekkel vagyunk körülvéve.

Közben a táborban sem unatkoztunk, megtartottok a szokásos megbeszélést illetve Szilárd nyújtott egy kis magán műsort.

Meg akarta hóditani a szemben lévő sziklás oldalt, de a kövek megbosszulták magukat s lekergették. Kisebb horzsolásokkal megúszta szerencsére, úgyhogy azon kívül, hogy nagyon ránkijesztett nem történt semmi sem.

Aztán megkezdtünk egy pátét s azt majszoltuk, mert azért a tejbegríz ilyen kemény legényeknek desszertnek is kevés (mondjuk nem a Botié, de azért kívántuk a konszisztens ennivalót), s aztán hogy tovább fokozzuk az élvezeteket elővettünk egy lesütött húsos bödönt is, aztán ennek senki sem tudott ellenállni, sőt még Réka tanárnő is beadta a derekát, s megsemmisített egy pár szelet zsíros kenyeret finom Tg Jiu-i paradicsommal .


Aztán elnidultunk...csodálatos tájakon bringáztunk. Mondjuk a legcsodálatosabb az volt, hogy az út eléggé széles volt ahhoz, hogy a hatalmas nagy kamionok kedvükre furikázhassanak. Ennél már csak az volt jobb, hogy 5o méterenként meg kellett állni, ugyanis javították az utat...hihetelen, de túlvészeltük ezt is.


Az út ellenére csodálatos napzárásunk van, s amennyire nem variáltuk a túra elején az életünket, annyira kombináljuk most. Ugyanis nem Péterfalván, a Nopcsa kastéllyal szembeni gyümölcsösben sátrazunk, hanem a Râul Mare folyó partján egy csodálatos vízgyűjtő tónál. Ez sem véletlen, hogy éppen itt vagyunk a csodálatos Zerge havasokkal (Retyezát) körülölet parton, ugyanis találkoztunk egy régi jó barátunkkal, Toma rendőr úrral, akivel minden túra alkalmával kereszteződnek útjaink. Idén éppen errefele karikáztunk, s nem mulasztottuk el megkeresni őt. Na de azért az itteniek is híresek a vendégszeretetükről, s még a kapujában megállított s beinvitált az udvarába, ahol finom kaláccsal és üditővel várt a nyugalmazott rendőrkapitány családja bennünket. Ők adták az ötletet, hogy inkább ne haladjunk tovább, mert van nekik egy tökéletes táborozó helyük. S mivel az aprószemű is nyomunkban volt, illetve kezdett késő is lenni, úgy döntöttünk, hogy kihasználjuk a lehetőséget, és megnézzük a helyet. Annyira megtetszett, hogy azon gondolkodunk, hogy amikor még erre járunk majd,kötelező megálló lesz.


Most éppen vacsorázunk a rendőrkapitány és családja társaságában. Virsli, mustár, ketchup, jó román népzene (Petrică Mâțu Stoian-nagyon befutott népdalénekes kraiován :))))), mert kérem, a hely szellemével is kell táplálkozni....szóval: jó kedv...mi kéne ennél több? Nekünk mára semmi, úgyhogy még élvezzük a mai estét, mert ma végre biciklizhettünk, ami emelt a morálunkon azután a hosszú és kellemetlen vonatozás után, s élvezzük, hogy ismét fáradtak lehetünk.

A holnapi nap még tartogat néhány variálást, de ezekről bővebben holnap. Jóéjszakát, szép álmokat!

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Látom, hogy új denevérfaj foglalta el a barlangot. A földön fekszenek és cipőkkel védik a területüket...
További jó utat, kitartást kívánok ... egy denevérapaként :)

Magdi írta...

Nagymama
Ma már a harmadszor nézem végig és olvasom a részletes leirást a barlagban tőltőtt szűletésnapi partirol ami annyira őtletes volt hogy fokozni az élvezeteket szerintem már nem lelet.Barlang (ami csodálatos a látottak alapján) torta polo szűlinap igazán csak irigyelni lehet.Ha még maradt hely a jokivánságoknak. egy nagymama is csatlakozik és sok boldog és hosszu életet kivánok.
Tamás sajnálom hogy sok mindenbol kimaradsz mert az autos élet nem ér fel a bicajozással. Remélem minden rendbe van az autoval.Haza lehet vele jőnni. Gergőke alig várom hogy elmeséld élményeidet.Sajnáljuk hogy mindjár vége .de szép volt és felejthetetlen még nekűnk drukoloknak is. Puszi a nagymama.

Névtelen írta...

Az utobbi 10 napunk kávézás helyett blogolvasással indul,izgatottan várjuk az új bejegyzéseket,képeket a csapatról.Jó tudni,hogy mindenhol kedves,barátságos emberek fogadnak.S.Csaba sajnálom,hogy csak 1 pár addidast vittél magaddal.Itthon végre szép idő van,reméljük ott is ahol éppen jártok,kívánunk jó szorakozást,kellemes időtöltést és napsütést a strandoláshoz.

bicadrukker írta...

Utólagos Boldog szülinapot az ünnepeltnek, ügyesen előkészítettétek a meglepetés partyt. No és aztán torta, tejbegriz,zsíros kernyérrrrrrrr nyami nyami :))

Eri írta...

Boldog szulinapot az Antikanak :) (ha jol ertettem )! Szuper a torta :)
Valoban jol erzitek magatokat, nagyon orulok ennek. Latszik rajtatok hogy minden rendbe.Edgar csodas otlet volt ebben a "kis" kirandulasba csatlakozni.Buszke vagyok rad ;) Otthonrol mindenki udvozol es puszikal .