2013. július 31., szerda

4. Nap

Ahogy a tegnap már jeleztük, a mára tervezett kilométerek átalakultak lustulássá, alvássá és halászássá. Hégen (Brădeni) határában táborozunk egy szép kis halastó mellett. Úgy döntöttünk, hogy szükségünk van egy pihenőnapra, mert a 3 hosszú bringás nap elfárasztotta a bandát. Az eredeti tervben csak annyi változik, hogy a fogarasi pihenő átkerült a mai napra.
De térjünk vissza egy kicsit az időben, pontosabban a tegnap esti lapzártáig, mert most már nyugodtan beszámolhatunk Enikő 22. születésnapi meglepiéről. Ott tartottunk, hogy Zsolt és Fery épp Segesvárról importálják a tortát, s mi készítjük a ceremóniát. A szalma krumpli elfogyasztása után, mely mellesleg Enikő szerint tortának is beillett volna, végre sor került az ünnepi eseményre. Elénekeltük a Szabó Balázs Band által feldolgozott Bájoló című Radnóti verset (mert ugye a Boldog születésnapot szerintünk már túl elcsépelt) és átadtuk az ajándékot: egy bicatúrás póló Fery rajzával és mindannyiunk aláírásával. Ezen kívül a segesvári tortát is átadtuk Enikőnek, amelynek az a furcsa története, hogy a cukrász néni csak két féle díszítést tudott volna tenni a tetejére: kisrucát és Batman-fejet. Biciklimintával semmiképp sem akarta kidíszíteni, ezért inkább az egyszerű tortaalakot választottuk.














A szülinapi buli után csapatunk egy része újra a szabad ég alatt feküdt le, de felkészülve a közelgő esőre sátrakat húztunk és nejlonnal terítettük le őket. 3 óra körül el is kezdett esni, de még így is akadtak olyanok, akik nem tágítottak a friss levegőtől: Simon Csabi és Metz Dávid napernyőkből szerkesztettek maguknak tetőt, míg Fery, Ervin, Levi és Sanyi egy sűrű fa alatt találtak menedéket. Szerencsére nem volt nagy vihar és mindenki szárazon megúszta.
Bár a felhők nem tűntek el, reggel már nem esett, ezért nyugodtan hozzáfoghattunk a nap legfontosabb teendőjéhez, a dögléshez. Reggeli után szerkesztettünk egy vászontetőt a fejünk fölé, Zsolt és Fery pedig újra bementek Segesvárra audialkatrészért. Ezek után az ebédkészítésen és a halászáson kívül semmi dolgunk nem volt. Néha az ilyen napok is szükségesek a túrán, mert a lábaknak pihenni, a zokniknak pedig mosódni kell. Főszakácsunk, Boti, fenséges „pui a la grec” levese után újra eleredt az eső, de tetőszerkezetünk bírta a strapát. Mostanra már megint kellemes az idő, a nap is kibújt a felhők közül és úgy tűnik, holnaptól kezdődik előröl a kánikula. Halállományunk már összesen 95 halat számlál és ha a lányoknak és a halászoknak kedvük lesz megpucolni őket, akkor az esti gulyás mellett halvacsorára is számíthatunk.
A mai napról röviden ennyit, holnap körül-belül 50 kilométer vár ránk Szászfejéregyháza irányába.


Enikő: Holnap megint gurulni fogunk. Remélem én is két kereken.
Eszter: Jó utat Sis!
Tamás: Norbi, nagyon sok sikert a vizsgán.
Foga: Nagyon jól vagyok, az ujjam gyógyul, nagyon sokat segítek a konyhán és életemben először kipróbáltam a pecázást, még ha nem is jártam sok szerencsével. Öntözd a füvet!!!
JD: I’m saying Hi to everybody on the trip, from the blog.
Kevin: Végre fel tudtam tölteni a telefonom, a pihenőnapot átaludtam, remélem nem betegszem le az elkövetkezendő napokban. Üdv. mindenkinek.
B. Dávid: Remek nap volt arra, hogy kipihenjük az eddigi fáradalmakat, szerencsére a hőség sem akadályozta.
M. Dávid: 2,5 napja nem bicikliztem, de ettől függetlenül teljesen bicatúra. Hogy a hagyományt megőrizzem a kompresszor hazaért??
Huni: Ma sikeresen végigaludtam a fél napot.
Misi: A mai nap nagyon jó volt, egyrészt mert pihenő, másrészt mert egész nap halásztunk. Nagyon finom kajákat eszünk és üzenem a testvéremnek, hogy jó szórakozást Torockón. Holnap beszélünk. Puszilom Gulácsi Orsit.
István: Ha lemerül a telefonom nem kell megijedni.
Feri: Örültem a mai pihenőnapnak és jól éreztük magunkat, mint mindig.
Szabi: Örvendtünk a pihenőnapnak, egész nap tudtunk halászni.
Ádám: Ez a pihenőnap nagyon jót tett, fogtunk 100-nál is több halat, esznek meg a szúnyogok, de békászni még jól tudok. Jó éjszakát kívánok.
Bence: Puszilom Anyát , feldagadt a fogam, de voltam orvosnál és teljes gőzzel kezeljük.
Mihai: Astăzi am reușit să bat recordul de prins pești.
Dóra: Jól vagyok, puszi!

 

6 megjegyzés:

gyszabo írta...

Ezek az Audik olyan primadonnásan viselkednek minden bicatúrán,valahogy mindig belopják magukat a történetbe:D
A döglődös napokra meg feltétlenül szükség van,nemcsak a pihenés végett,hanem hogy szépen elrendezzétek magatokban a sok élményt ami útközben rátok zubog.Jó étvágyat a halvacsorához,vigyázzatok a szálkákra!






RO anya írta...

Mint olvassuk ,mindenkinek jott tett a pihenes es a halaszat ,kedves egessegetekre valjon -uj errovel lehet tovabb menni ! Tovabb szurkolunk es kovetunk titeket .Mi is udvozoljuk Mike es JD -t es kivanjuk ,hogy felejthetetlen elmennyel terjenek majd haza !Udvozletunk a "tigrisnek " is aki olyan ravasz ,mint a roka es meg tancolni is tud !Jo ejt mindnyajatoknak !!!!!!

ildi&attila írta...

Ízlett a hal? Sikerült megsütni? Nyárson? Gratula az ügyes halászoknak és az ügyes segítségeknek. Szép időt a holnapi kerekezéshez is.

zsuzsa írta...

A tegnap jol pihentetek ,finomakat etettek- ma aztan friss erovel tekerhettek.Kellemes idot nektek!!!

MR. írta...

Jó reggelt mindenkinek!Kívánok a továbbiakban szép időt minden bicatúrásnak meg kitartást és jókedved! Hug, köszönöm szépen. Hiányzol, de nagyon buszke vagyok rád!Enikő neked boldog születésnapot utólag!

VoltTuras01 írta...

Jol fogna 1-2 olyan konyha sator eros csovekkel mert mindig megtalaljatok az esot. Na a pihenes megvolt, allitolag, mert ugy szokott lenni hogy ilyenkor a legfaradtabb a banda amig elindultok. Egy kis 5 perces lab bemelegito utan nekiszaladhattok barmilyen hagonak. Regebben ismeroseim kerdeztek miutan lattak a kepeket hogy mi csak eszunk egesz nap mert masrol nem is szolnak a kepek:-) a valosag hogy masterchef bujjon el olyan kajakat tud osszedobni egy turas csapat. Olvasva a bloggot mosolygok es probalom elkepzelni a helyet es helyzetet az biztos hogy sokan irigyeljuk. Vigyazzatok s figyeljetek fel egymasra egy szep szo mindig jol jon. Ha kedvetek tamad irhattok tobbet mert mi szivesen olvassuk. Ne felejtsd ha jol nekifutsz a fel dombot mar megmasztad persze ez nem ervenyes a Transfogarasra... kellemes esemenyekkel teli napot nektek!