2012. augusztus 28., kedd

6. Nap


6. Nap

Újratervezés. Egyszóval ez történt ma. Reggel mikor felébredtünk a nap kibújt az esőfelhők mögül és az ég is tisztulni látszott, éppen ezért úgy döntöttünk, demokratikus szavazással persze, hogy még egy napot eltöltünk ezen a csodálatos ukrán útszélen, s a tegnap eláztatott holmiinkat megszárítjuk, illetve kicsit rendbeszedjük a kissé gyengélkedőket. Úgyhogy a reggeli teázás mellett gyorsan meg is szavaztuk, hogy ma beiktatunk egy pihenőnapot. Ahogy ezt eldöntöttük mindenki gyorsan megevett egy szelet csokis kenyeret és azzal futott is vissza a sátrába még egy kis alvás-ráadásra. A virgoncabbak a jó hír hallatán gyorsan elővették bringájukat, megvizsgálták azokat és elindultak tekerni. Egész pontosan Mihai, Anti, Ervin, Zozó, Feri és Sanyika voltak azok, akik nem bírta az energiájukkal és úgy döntöttek, hogy ma sem nyugodhat le a nap anélkül, hogy ők bringára ne ültek volna.





Boti, Tamás, Wilson és Csaba elmentek Ökörmezőre bevásárolni, a többiek meg a konyhát szedték rendbe, mostak, mosogattak vagy csak egyszerűen henyéltek és szárítkoztak. Aztán amikor a bringások visszaértek, megetettük őket, s ahogy néztük, hogy ők milyen jóízűen eszegetnek, hirtelen mindenikünknek megjött az étvágya, úgyhogy felcsaptuk a Laci-konyhát és falatoztunk egyet. Aztán valakinek eszébe jutott, hogy a konyhánk mélyén rejtőzik valami fiiiinom fiiiinom szalonna, úgyhogy gyorsan megkerestük és elkezdtünk szalonnát sütögetni. Nagyon jól esett itt ukrán földön finom otthoni szalonnát majszolgatni.




Még egyet heverésztünk, még előkerestük a hátizsákunk mélyéről a maradék szennyesünket, és a jó meleg patakban pancsolással egybekötött mosást szerveztünk.
Miután kipancsoltuk, kimostuk és kihevertük magunkat körbeültünk és spontánul Nyitrai Tanár úr vezetésével a matematika rejtélyeiről kezdtünk el filozofálni. Meglepően jól ment ez nekünk, kivéve a humános beállítottságúakat, akik csak néztek és néztek, de igazából semmit sem értettek abból, hogy az x-et miért kell a négyzetre emelni s aztán osztani, s megszorozni ha úgyis x marad belőle vagy lesz belőle egy nagy 0-a. Na de mindegy, lényeg, hogy egyesek ebben nagyon jók. A kimerítő beszélgetés után már kezdtünk megmozdulni: Feri a fiúkkal megmosta a piros kisbuszt, a többiek pedig Boti főszakács segítségével nekifogtak az egyik bicatúrás specialitásnak, a mama și puiul zöldséges tyúkhúslevesnek. Ami remélhetőleg most nagyobb sikert arat itt a Riga partján, mint a Lortu partján.



Estére pedig készül a friss bicatúrás csapat ifjainak a „meglepetés”, ugyanis sor kerül az első nagy szalmakrumpli sütésre, amihez hagyományosan az ,,új fiúk”, azaz most Ervin, Kevin, Balázs, Ballán Dávid, Vincze Dávid, Szabi, Bencze, Béla és Ádám fogják meghámozni a szükséges krumpli mennyiséget. A köretet, azaz a reszelt sajtot, tejfölös fokhagymát, csípős paprikát pedig a régiek bevállaljákJ. Úgyhogy kíváncsian várjuk a végeredményt.
Így a nap vége fele úgy tűnik, hogy nagyon jó döntés volt, egy napot pihenni, mert a sok gyengélkedőt Enikő a csodagyógyszereivel helyre tudta hozni, a hálózsákjaink és ruháink is megszáradtak, illetve a tegnapi esőben való tekerés fáradalmait is kitudtuk pihenni, s pihenten tudunk majd felvonulni a Vereckei szoroshoz.
Mindenki jól van, pihentek és egészségesek vagyunk. Köszönjük az üzeneteiket és holnap a lehető leggyorsabban jelentkezünk.  Jóéjszakát mindenkinek!






Timi: Az éjjel a gyomrom lusta volt emészteni, cserébe ma én voltam nagyon lusta. De minden rendben.
Antika: Miután áll a tökéletes kerítés a tökéletes tartóoszlopokon elmész újra a Praktikerbe, DE viiiiigyááááázzzzz, nehogy a Dedeman-ban lyukadj ki, mert a Sisakos Tigris észreveszi, mert ő furfangos, ravasz és minden hájjal meg van kenve, pontosan, mint a róka. A Praktikerben kiválasztod a legszebb kovácsolt kaput és a kertdél-nyugati oldalán elhelyezed tökéletes pontossággal, de vigyázz, hogy nehogy túl délre, s nehogy túl nyugatra helyezd, mert a Sisakos Tigris észreveszi a turpisságot, mert tudod, ő …..
Ádám: Ma jót tett ez a pihenés, mivel jobban lettem. Remélem, otthon minden rendben van, itt minden csodálatos!
Ervin: Jól vagyok! Norbinak üzenem, hogy kár, hogy nem jöttél és remélem, hogy olvasod a blogot.
Enikő: Fogynak a páciensek, hála a jó Istennek!
Azt hiszen, elég jól kerültem. Majd kiderül. 
M. M. Dávid: Ma kicsit kevés volt a fizikai munka, de ennél nagyobb volt a szellemi-sok mindent tanultam. Amúgy nagyon jól telik. 
Béla: Minden rendben. Ma nagyon sokat pihentem.
Fery: Ma volt a lazulás napja és megmostuk a Volkswagent a Riga folyóban. 
Wilson: Sokat pihentem, várom a holnapi bringázást!! Puszi az otthonikanak! És nagy ölelést Annának!

13 megjegyzés:

gyszabo írta...

Nagyon vasárnapias hangulatu napotok volt,pihentetek,a betegeskedők remélhetőleg meggyógyultak,a leves dijnyertes,az idő csodás.Tökéletes előzetes a túra holnapi céljához.De jó is nektek.

Névtelen írta...

Udvozlok mindenkit s Csabit olelem!
Anna

Unknown írta...

Holnap, a pótvizsgáztatás után, kezdődik a pityókaszedés. A következő két napban csak akkor tudom követni a blogot, ha Marika néni nem lesz az üzletben. Vigyázzatok magatokra és egymásra! Szép időt, szép napokat!

RO anya írta...

Remeljuk a gyengelkedok uj erore kaptak es az ujoncok nem vagtak el ujjukat a krumpli pucolas alatt.Sok szerencset a tovabbiakban !!!UDV. az egesz csapatnak !

Ballanek írta...

Mi tortent Balazs,Bence ,Kevin es David ujoncokkal,meg mindig krumplit pucolnak?-hiszen egyikuk sem uzent ma este....jo szorakozast tovabbra.

oreg bicajos írta...

Jol jonne neha iskola kozben is egy-egy ilyen nyugis keddi nap, persze nem azokra gondoltam akiknek talalkajuk volt ma a Doktor "neni"-vel.
Remelem holnap erezni fogjatok a Vereckei szorosnal azt az erzest amit a Karthago "Apaink utjan" cimu dalaban annyira jol megfogalmazott:

"Apáink útján járunk még
őseink táncát járjuk még
Új útnak hisszük a bűvös kört
És sokszor úgy élünk, mint ők"

Ez szinte a tura mottoja is lehetne hisz annyi szep helyen jartatok mar, ahol a porlado kovek oseinkrol meselnek !
Es ne feledjetek, holnap este: Hajra CFR !!!!

Sisakos Tigris szemelyesen írta...

Mar a tegnap akartam kerdezni: vajon Antikanak nem romlott el a CD lejatszoja ?

fero lukacs írta...

Gyonyoru szep napot,felejthetetlen erzeseket kivanunk nektek a Vereckei hagohoz !!!
Buszkek vagyunk ratok!!!Edisanya


atta apa írta...

koszontok mindenkit,remelem mindenki egeszseges es a mai nap mindenki bringara pattanhat,kipihenten.kevinnek uzenem hogy csak igy tovabb,orvendek hogyresztvehetsz ezen a turan,remelem a terded rendben van.kulon koszonet a szervezoknek es a szponzoroknak hogy ez a tura letre johetett.tovabbi jo utat mindenkinek,es ne feledjetek a nyomotokban vagyok.apa

Magdi írta...

Nagymama
Hát bizony nagyon bűszkék és boldogok lehettek hogy megadatott Néktek hogy a Vereckei szorost megjárhatjátok. Akkor is eszetekbe jut ez az út mikor unokáitoknak mesélitek majd.Gratula annak kinek a fejéböl kipattant és megszületett ez az út.
Tamés.Gergö ne lustálkodjatok egy szót ti is űzenjetek.mert nagyon várjuk.
Sajnáljuk hogy a kis doktornéninek sok dolda van ami azt jelenti hogy ez a nagy meleg.meg esö probéra teszi még a fiatal szervezetet is. Vigyázzatok magatokra. Sok puszi.

Névtelen írta...

Az agresszív kismalac biciklizik. Éppen a nyuszika előtt teker el, amikor egy hatalmasat zakózik. A nyuszika odamegy:
- Kismalac, nem ütötted meg magad? Minden rendben?
Mire a kismalac:
- Kuss, én így szoktam leszállni!!!
Kellemes hangulatot,jó utat,szép időt kivanunk a csapatnak!Simon(Wilson) család

Névtelen írta...

Nyitrai tanár úrnak az osztálya részéről kívánunk kitartást az elkövetkezendő 4 napra. Vigyázzon, hogy ha bicegve is de tudjon kiállni az osztály élére a megnyitón! Jó tekerést mindenkinek! Jövendőbeli VI.A

Kukorica Csenge írta...

Már a reggelek része lett a mindennapi blogbejegyzés (ez is egyfajta sorozatfüggőség?), legyen Pesten, Félszigeten, Segesváron vagy újra Kolozsváron a blogOlvasó.
Örülök, hogy újra jó az idő, hogy gyógyulnak a betegek, új erőre kaptak a bringások, a bringák és a ruhák is! :D
Sok elégedett mosolyt a túra célpontjának elérésekor! Várom a millecentenáriumi emlékmű előtt készült igazi, mellényes, bicatúrás csopiképet! :D