2008. augusztus 31., vasárnap

6. nap

A mai napon kicsit korábban jelentkezünk, mivel készülünk a civilizációt a hátunk mögött hagyni, és bármenyire is szeretnénk a térerőt nem vihetjük magunkkal.
A mai napon hajnali órában keltünk, fél nyolckor már kezdünk ébredezni az Ismerős Arcok dallamaira, tegnap kiirtuk, hogy ,,anti manele” pártiak vagyunk, ma pedig megmutattuk a délről jött szomszédainknak, hogy miket is hallgatunk mi.


A kálciumban gazdag reggeli után (meleg és hideg tej), elkezdtünk szórakozni, mivel a kisbusz kulcs kicsit megtréfált minket, elkezdett bujócskázni velünk. Mindent tűvétettünk, de egy adott pillanatban már kezdtük szétszedni a motort (körülbelül úgy néztünk ki, mint valami kezdő kocsitolvajok), amikor eszünkbe jutott, hogy a tegnapi nap nagyrészét a medencében henyéltünk, s volt aki ruhástól vetette be magát a vizbe. Gergő gyorsan fejest ugrott a vizbe, s rövid idő alatt megtalálta a kulcsot, ami nyugodtan henyélt a 2,5 méteres medence alján, s nem igazán igyekezett hozzánk vissza. A lényeg az, hogy mégmielőtt minden kábelt összevágtunk volna a műszerfalon és minden csomagot kiboritottunk volna a kulcs nedvesen és pihenten visszakerült hozzánk, igyaztán nekivághattunk a mai utunknak, ami az Úz-völgyébe vezet.
Negyedháromórakor Csikszeredában pihenünk, eszünk, vásárolunk töménytelen mennyiségben csokit és olyan dolgokat, amit három napig nem tudnánk nélkülözni. Ma már megmásztuk a Hargitát, azaz a Tolvajos tetőt, s készülünk letérni arra az útra, amin nem zavarnak a kamionok és nem dudálnak a türelmetlen sofőrök.
Mindenkinek üzenjük, hogy jólvagyunk, kicsi P. Péternek és Márton Botinak a gyomorfájása elmúlt(már tudnak ketchupos csokis kenyeret pástétommal és sajttal enni), sőt már Botinak sem fáj a feje. Mindenki vidám, izmos, Antika már tiszta izom és seb, de keményen teker a társa, Mihai mellett s a kapcsolatuk már javult, Mihainak sincs már baja a forditojaval s Antika sem mond fel a vallalattal (ha véletlenül valaki nem tudná Mihai a román barátunk, aki a kocsijavitások mestere s Antika fordit neki amikor épp megbeszélést tartunk vagy mesél valaki valamit).
Tehát mindenkivel tudatjuk, hogy a lehető legjobban vagyunk, az idő jó, problémák nincsenek és imádjuk a biciklitúrát!!!
Megpróbálunk minél hamarabb jelentkezni, amint térerőt kapunk, addig is minden jót mindenkinek, mert nekünk a jóból jut most bőven.
TO BE CONTINUED...

**************************************************

És mégis jelentkezünk még egy pár sor erejéig: az Annamari-Sándor-Szilárd trió jóvoltából. Ők sajnos nem tarthatnak velünk az úton, mivel vár rájuk a munka, viszont azt mondták, hogy feltőltik ők a blogot úton hazafelé.

Csikszeredát elhagyva egyenes út vezetett Sepsiszentgyörgy felé. No, nem kell megijedni, nem járjuk folyton ezeket a nagyobb városokat, talán sok is lenne Udvarhely meg Csikszereda után. Inkább úgy döntöttünk, hogy vadregényesebb utakra térünk. De a vadregényes útra való letérőig még van egy pár kilométer, amit akadálymentesen tettünk meg. Hihetetlen, hogy milyen gyorsan megérkeztünk Csikszentmártonra... itt szőlővel töltöttük fel erőtartalékainkat, mielőtt nekiláttunk volna az Úz völgye felé vezető útnak.




A vadregényes táj fogalmát az kezdte kimeriteni, hogy elfogyott az aszfalt, majd az emelkedők következtek, de hol biciklin, hol mellette (tolva) felérkeztünk a Rugát- tetőre. Gyönyörű látvány tárult a szemünk elé... az az öröm is tetézte ezt a kellemes látványt, hogy innen már csak ereszkedve haladtunk, az Úz pataka mellett vertünk tábort.





Miután megérkeztünk a táborhelyünkre és felhúztuk a sátrakat (ez az első nap, hogy sátorban alszunk), neki is láttunk a spagettifőzésnek. A körités különösen változatos volt: sonka, sajt, ketchup, paprika és tejfölös-sajtos-fokhagymás öntet. A szószból kétszer is kellett késziteni, nagy volt a kelete.
Most ki-ki a sátorban matat, a tűz mellett álldogál, mosogat vagy beszélget. Az ég tiszta, gyönyörűen látszanak a csillagok...

Szatmári Sanyi: jaaaj!Annyit ettem, hogy gázpalackkal kell éltessenek. Finom a kaja, és a bringázás is megy. Üdvözlök minden olvasót.

Pálfi Csaba: Mámá, hagyd békén a kismacskákat. Annyit vacsoráztam, hogy még a kisagyam tövében is kaja van.

Tücsi: nagyon hideg van, de ezt is túlélem. Ma nem ültem autóban!

Zsófi: jól vok, nem tudlak felhivni, mert nincs térerő, ma megmásztam a nagy hegyet.

Réka (tanárnő): az Irodakukacnak köszönjük a biztató szavakat, számunkra minden visszajelzés fontos.

Gyula: Mámá! Úgy jóllaktam, hogy fáj a hasam, három napja nem ültem kocsiban, az egyiken azért nem, mert pihenőnap volt. Hiányzik Buggs!

Szén Sándor: megtérülni látszik a bicikli mára.

F. Isti: minden rendben, nem vok már meghűlve. Bicikli ok, nincs térerő, de le is vagyok merülve. Nagyon jó a túra.

Emese: az ismerős „drum inchis” tábla adott erőt és lelki frissességet megmászni a rohadt, nagy és nehéz emelkedőt, de hat év távlatából vissza a régi szerelemhez...

Sanci: sziasztok! Minden ok, de mindig lenyúlják az evőeszközeimet! Egy másik dolog: immáron Székelynek vagyok keresztelve. Puszi

Mihai, Anti: nagyon-nagyon finom volt a vacsora!

Horváth Szilárd (magának üzen) : mindjárt megyek haza és kommentálom a blogot

Nonó: elég hideg van errefelé, otthon felejtettem a sapkát.

Artúr: hideg van!

Leila: ma egész nap bicikliztem, egy percre sem ültem fel a kocsira, ez az! A szám egyre jobban van.

Anna: baj volt a váltómmal és még mindig nem sikerült egy napot rendesen kitekerni. Amúgy jól vagyok, vagány a tábor. Mámá, Tátá, Balázs: remélem, jól vagytok, jó utat továbbra is! Norbi: sok-sok puszi!

8 megjegyzés:

bicadrukker írta...

Látom a hangulatotok továbbra is emelkedett, maradjon igy sokáig. S reméljük az idő is veletek tart, s nem kell majd esőben bicikliznetek. Gondolom most már arrafele is beköszöntött az ősz, s lehűlt az idő. Ezután is vigyázzatok magatokra, várom hogy újra jelentkezzetek.

Horvat Szilard írta...

Sziasztok bringasok(majd 2 nap mulva:) En hullafaradtan erkeztem Kolozsvarra a kemeny vasarnap es egy levezetett ejszaka utan, de munkabamenes elott, nem tudom kihagyni az irast, habar esek le a szekrol...Nagyon jol ereztem magam veletek, habar ilyen rovid idore is lehettem ott, mert ami ott van az sehol mashol:) (az is bizonyitja ezt, hogy levezettem kb 600 kilometert, hogy ott legyek egy ejszaka es egy nap...)De nagyon MEGERTE:D

irodakukac írta...

Részemről a köszönet, hogy a napi irodai munka elött felvillanyozzátok a hangulatomat. Kiváncsian várom a további részleteket!

hellasz írta...

Na uzenek en is ha mar van lehetoseg ra…Sanyi jok a kepek,nem nehez megtalalni teged meg a csoportkepeken se, termeszetesen mindig vagy kozepen vagy valamelyik szelen allsz,a lenyeg hogy szembetunjel :P.. Remelem most is felreteszel nekem vmi jo csokit, a torokorszagi edesseg amit hoztal mar elfogyott...A zarojelben levo mondatot NE olvasd el,nem neked szol..( Mindenkinek uzenem, hogy jol osszatok be az erotoket,energiatokat es ha lehet ne a traileren kossetek ki, probaljatok meg biciklin befejezni a turat, nem masert de nem akarom megint egy even keresztul sanyi szajat hallani, hogy ’’en voltam az egyeduli aki vegig biciklin ult a tura alatt” – Tamas bizok benned,nem hiaba jartal hetente labdajatekra -- ).

P.S. Sanyi ha nem birod beulhetsz a kocsiba,nem szegyen (ezt gabor baratod uzeni)

P.S. 2 : Kozerdeku kozlemeny a nagy CFR-sek szamara ( ugy tudom van egy par a turan ) : nos a csapat u edzoje trombetta (olasz), semedo meg atment a steauahoz bleah (((((

gyszabo írta...

Türelmetlenül várjuk ujabb beszámolótokat,ugyanis az utóbbi napokban Ti vagytok a kedvenc olvasmányunk.Kivánunk a továbbiakban is kitartást és jó időt a pedálozáshoz.Vigyázzatok magatokra és egymásra.

Névtelen írta...

I was more than happy to find this website. I need to to thank you for your time for this
particularly fantastic read!! I definitely liked every bit of
it and i also have you saved to fav to look at new stuff in your blog.


Here is my homepage: Juegos Online

Névtelen írta...

Hi there, I discovered your website via Google whilst looking
for a similar matter, your website got here up, it appears great.
I have bookmarked it in my google bookmarks.
Hello there, simply was aware of your weblog thru Google, and located that it's truly informative. I am going to watch out for brussels. I'll be grateful should
you proceed this in future. Many folks will likely be benefited from your writing.
Cheers!

Here is my blog post; Juegos Gratis

Névtelen írta...

With havin so much written content do you ever run
into any issues of plagorism or copyright violation?
My website has a lot of unique content I've either authored myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the web without my agreement. Do you know any solutions to help reduce content from being ripped off? I'd really appreciate it.


Also visit my site: jocuri mario 14